Pénzt csalt ki ismerősétől, majd fenyegetni és zaklatni kezdte

Vágólapra másolva!
Szerencsejátékon meggazdagodottnak adta ki magát egy férfi az interneten, majd azt állította ismerősének, hogy a pénzt befektette, és addig is kölcsönre lenne szüksége. Csakhogy a pénzt később esze ágában sem volt megadni, sőt, miután felszólították, telefonon keresztül rendszeresen fenyegette a neki pénzt adó nőt.
Vágólapra másolva!

A Pécsi férfi tavaly nyáron ismerkedett meg egy debreceni lakberendezővel az interneten. A férfi azt állította, hogy tíz évvel korábban majdnem 500 millió forintot nyert, amelyet egy befektetőre bízott, aki ki fogja neki fizetni az azóta már 2,6 millióra növekedett összeget. Hozzátette, hogy a pénzből

a Balaton mellett szeretne lakást építtetni magának, ezért néhány szakmai kérdésben, például a telek és az építész kiválasztásában kikérte a nő véleményét. A szakmai beszélgetések során a férfi összebarátkozott a nővel, és a férfi ekkor azt állította neki, hogy az összes pénzét, illetve autóját is be kellett fektetnie

ahhoz, hogy a jövőben több pénzhez juthasson, de addig is szüksége lenne némi anyagi segítségre.

A nő ezért tavaly júliusban háromszor is utalt pénzt a férfi által megadott bankszámlára, összesen 230.000 forintot.

A férfi végig azzal hitegette, hogy hamarosan megkapja a pénzét a befektetéskezelőtől.

Azonban mindabból, amit mondott, egy szó sem volt igaz:

a férfi nem nyert szerencsejátékon, és befektetett pénze sem volt.

Egyszerűen csak el akarta nyerni a nő bizalmát, és ezzel visszaélve pénzt szerezni tőle, amit aztán nem akart, és nem is tudott volna neki visszafizetni. A nőnek 230.000 forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A férfi amellett, hogy többszöri felszólítás után sem volt hajlandó visszafizetni a pénzt, még fenyegetni és zaklatni is kezdte a nőt.

A nap minden percében, akér éjjel, illetve hajnalban is hívogatta, illetve fenyegető tartalmú üzenetekkel tartotta rettegésben.

A Debreceni Járási Ügyészség csalás és zaklatás miatt emelt vádat ellene.