Törvénytelen, illegális listát készített a választókról az ellenzék

Pikó András, polgármesterjelölt
Budapest, 2015. március 14. Pikó András, a Klubrádió műsorvezetője az Eötvös Károly Intézet Legyen köztársaság! című fesztiválján a Gödör Klubban 2015. március 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Hír TV hétfői vitaműsorában, a Sajtóklubban Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét, Szentesi Zöldi Lászlót, a Magyar Demokrata főmunkatársát és Huth Gergelyt, a Pesti Srácok főszerkesztőjét kérdezte Bayer Zsolt - többek között - a józsefvárosi ellenzéki visszaélésekről. A Keménymagot kedden M. Dobos Marianne vezette, mert Velkovics Vilmos szabadságon van. A közéleti B-Közép népszerű szereplői, Jeszenszky Zsolt, Apáti Bence és Dezse Balázs ezúttal a kötcsei polgári piknikről beszélgetett, ezen kívül szó esett a fővárost járó Puzsér-mobil tulajdonosáról, és megnézték azt is, hogyan rajzolja újra Budapest térképét Karácsony Gergely. És ha már az ellenzék legnevetségesebb figurái, akkor persze szóba került a hvg nevű álhírgyár legmulatságosabb alakja, a hvg nevű álhírgyár a szakmában csak kisújságírónak nevezett dolgozója is.
Vágólapra másolva!

Feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék - derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból – vezette fel a műsort Bayer Zsolt a Sajtóklubban.

Huth Gergely ehhez a témához a következőket fűzte hozzá:

Pikó András Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Nemzethez csalódott aktivisták újabb dokumentumokat juttattak el, többek között egy fényképet, ahol Udvarhelyi Tessza a józsefvárosi kampánycsapat egyik tagja egy zárt Facebook-csoportban posztolja, szeptember 2-án este azt a szöveget- azontúl, hogy csak meg ne ossza valaki ezt a fotót- a Baross utcai Patyolat nevű helyen, hogy a legeslegmenőbb backoffice csapat még mindig dolgozik az ajánlóívek feldolgozásán, hogy holnap reggel leadhassuk mindet.

– hangsúlyozta Huth, aki szerint

ezzel választási csalást követtek el.

A teljes műsor alább tekinthető meg.

Keménymag: Terítéken a kötcsei menü

Az ezúttal M. Dobos Marianne által vezetett Keménymagban a 19. kötcsei polgári piknikről volt először szó.

Apáti Bence publicista elmondása alapján a „klímaterrorizmus" jegyében a haladó újságírók eljutnak odáig, hogy

Apáti egyébként erről blogbejegyzést is közzétett a Hír TV oldalán, ugyanakkor Jeszenszky Zsolt „sztár" lett Kötcsén, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök is megosztotta közös fotójukat a közösségi oldalán.

Az adásban ezen kívül szó volt még a fővárost járó Puzsér-mobil tulajdonosáról, aki ismét szidta versenytársait.

A végén pedig „megnézték", hogyan rajzolja újra Budapest térképét Karácsony Gergely.

A műsorban nevetséges ellenzéki figurákról gyakran beszélgetnek, így ismét szóba került a hvg kisújságírója. A fake news-gyár alkalmazottja az utóbbi időben úgy védekezik az egész szakmában elterjedt nevéről, hogy már saját magát is kisújságírónak hívja, sőt, legutóbb "kisújságíró" feliratú pólóban bölcselkedett Havas Henrik és egy disc jockey társaságában a Jobbik internetes műsorában. (Mint ismert: a kisújságíró elnevezést onnét kapta, hogy általános vélemény szerint esetében nevetségesen nagy szakadék tátong a személyes vágyak és a valóság között. Azaz, e névvel az agresszivitás ellenére is megmosolyogtató jelentéktelenséget akarhatták kifejezni a névadók.)