Házkutatást tartott a rendőrség az ellenzéki választási csalás miatt

Házkutatás választási csalás miatt Baross utca 85 Pikó András ellenzéki jelölt VIII. kerület Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
A rendőrség házkutatást tartott Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjánál a Józsefvárosban.Tegnap indult nyomozás választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Ezután szálltak ki ma a rendőrök a Józsefvárosba. A házkutatás helyszínén ott volt Karácsony Gergely, az alkalmatlan zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt is.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban megírtuk a Magyar Nemzet információi alapján, a VIII. kerületi ellenzék ajánlóíveket érintő adatkezelésével kapcsolatban választás rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. A lap birtokába jutott dokumentumok és fotók is arra utalnak, hogy tiltott választói adatbázist épít és használ a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt vezette ellenzék kampánycsapata Budapesten.

Karácsony Gergely a házkutatás helyszínén Forrás: Origo

Ma délután információink szerint a rendőrök házkutatást kezdtek Pikó András józsefvárosi kampányközpontjában. Kérdésünkre a rendőrség este hétkor ezt válaszolta:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján 2019. szeptember 10-én választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a mai napon, 2019. szeptember 11-én 17 óra utáni időben egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé. A kutatás válaszadásunk idején is tart.

Információink szerint a házkutatás azóta véget ért.