Fidesz: Az egyik legfontosabb biztosi portfóliót kapta Trócsányi László

VON DER LEYEN, Ursula Brüsszel, 2019. szeptember 10.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a novemberben hivatalba lépő új bizottság tervezett összetételét ismertető brüsszeli sajtóértekezleten 2019. szeptember 10-én.
MTI/AP/Virg
Brüsszel, 2019. szeptember 10. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a novemberben hivatalba lépő új bizottság tervezett összetételét ismertető brüsszeli sajtóértekezleten 2019. szeptember 10-én. MTI/AP/Virginia Mayo
Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Fidesz-KDNP Trócsányi László kinevezésével kapcsolatban. A politikus a testület egyik legfontosabb biztosi posztját kapta meg.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, nagyon fontos feladatot kapott Trócsányi László az EU-ban.

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke,

Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét Brüsszelben.

Erre reagált közleményben a Fidesz-KDNP.

A közleményében azt írja a pártszövetség, hogy az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen ma hozta nyilvánosságra a Bizottság tervezett szakmai összetételét.

Ez a szakterület

a testület egyik legfontosabb biztosi posztja.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a novemberben hivatalba lépő új bizottság tervezett összetételét ismertető brüsszeli sajtóértekezleten 2019. szeptember 10-én Forrás: MTI/AP/Virginia Mayo

A bővítéspolitika uniós biztosi portfóliója évtizedek óta a mindenkori Bizottság egyik legnagyobb súllyal rendelkező posztja.

Magyarország a kezdetektől fogva az élen járt az uniós bővítés támogatásában, Horvátország csatlakozásának egyik legfontosabb szövetségese volt.

Jelenleg a magyar kormány kiemelt céljai közé tartozik a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja.

- olvasható a közleményben.

Trócsányi László nemzetközileg elismert szaktekintély.

Hosszú évek diplomáciai tapasztalata maradéktalanul alkalmassá teszi az egyik legfontosabb biztosi feladat ellátására.