Fidesz: Az egyik legfontosabb biztosi portfóliót kapta Trócsányi László

2019.09.10. 13:11

Közleményt adott ki a Fidesz-KDNP Trócsányi László kinevezésével kapcsolatban. A politikus a testület egyik legfontosabb biztosi posztját kapta meg.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, nagyon fontos feladatot kapott Trócsányi László az EU-ban. 

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét Brüsszelben.

Erre reagált közleményben a Fidesz-KDNP.

A közleményében azt írja a pártszövetség, hogy az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen ma hozta nyilvánosságra a Bizottság tervezett szakmai összetételét. 

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözli, hogy a német elnök a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős portfóliót szánja Trócsányi Lászlónak. Ez a szakterület a testület egyik legfontosabb biztosi posztja.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a novemberben hivatalba lépő új bizottság tervezett összetételét ismertető brüsszeli sajtóértekezleten 2019. szeptember 10-énForrás: MTI/AP/Virginia Mayo

A bővítéspolitika uniós biztosi portfóliója évtizedek óta a mindenkori Bizottság egyik legnagyobb súllyal rendelkező posztja. 

Magyarország a kezdetektől fogva az élen járt az uniós bővítés támogatásában, Horvátország csatlakozásának egyik legfontosabb szövetségese volt. Jelenleg a magyar kormány kiemelt céljai közé tartozik a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja. Meggyőződésünk szerint a bővítés révén alakulhat ki Európa tényleges újraegyesítése 

- olvasható a közleményben. 

Trócsányi László nemzetközileg elismert szaktekintély. Hosszú évek diplomáciai tapasztalata maradéktalanul alkalmassá teszi az egyik legfontosabb biztosi feladat ellátására.