Németh Szilárd: A családpolitika a nemzetépítés folyamatának a része

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a kormányfő kötcsei beszédéről, a honvédelmi fejlesztésekről, valamint az önkormányzati választásról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy részt vett a demográfiai, családvédelmi konferencián a múlt héten, ezt az eseményt most rendezték meg harmadszor. Hozzátette, az eseménynek egyértelmű üzenete volt, mégpedig az, hogy abban a politikában, amit a magyar kormány képvisel, egyre több partnerre sikerül találni Európán belül, elsősorban Közép-Európában. Több kiváló hazai és külföldi politikus, a magyarországi egyházak képviselői is tiszteletüket tették a konferencián, azaz mindenki, akinek fontos a nemzet. A rendezvénynek is ez volt az üzenete, hiszen gyermekek, családok nélkül a nemzet léte megkérdőjeleződik.

A kormány családpolitikai terve kapcsán, a saját lakóhelyéről, Csepelről is beszélt a képviselő. Mint megjegyezte, a kormánynak és az önkormányzatoknak is megvan a szerepe, hogy elősegítsék az akadályok lebontását a gyermekvállalás előtt. A családvédelmi akciótervnek hét eleme van, ebben például az otthonteremtés nagyon erősen szerepel. De meg kell említeni a nagyszülők bevonásának lehetőségét, az autóvásárlási támogatást is, ahogy a négygyermekes édesanyák adómentességét. Külön beszélt Németh Szilárd a kormány által indított bölcsődeépítési programról, amelynek értelmében 2022-re nem lesz az országban olyan település, ahol nem lesz bölcsődei férőhely. Ebből a szempontból Csepelen nagyon jó a helyzet, mert nem kell sorba állni a bölcsődéért, már két éve felújították az intézményeket.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.