Kásler Miklós: A bizalom és a remény az orvos-beteg közti viszony alapja

Budapesti Szent Ferenc Kórház
Budapest, 2019. szeptember 10. A Budapesti Szent Ferenc Kórház új épületszárnya a II. kerületi Széher úton az átadás napján, 2019. szeptember 10-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az emberi erőforrások minisztere kedden, a Budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnájának és háziorvosi rendelőinek átadó ünnepségén azt mondta, az orvos-beteg közti viszony alapja a bizalom és a remény: a bizalom abban, hogy az orvos felkészült és tudását a beteg javára kamatoztatja, és a remény az orvos részéről, hogy tud segíteni.
Vágólapra másolva!
A Budapesti Szent Ferenc Kórház új épületszárnya a II. kerületi Széher úton az átadás napján, 2019. szeptember 10-én Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kásler Miklós azt mondta, a szeretetből levezethető, modern európai gyógyítás Krisztussal kezdődött, és lényege az együttérzés, az embertársakon való segíteni akarás.

- mondta.

A kórházkápolnát és a rendelőket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg. Homíliájában a bíboros azt mondta, Jézus a kórházban is „otthon akar lenni", hogy „reményt adjon és segítsen".