Azt mondta, hogy vitamint ad neki, de gyógyszerekkel adagolta túl férjét

2019.09.10. 16:30

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt életfogytiglanra ítélte a bíróság azt a szabadbattyáni nőt, aki az ítélet szerint a saját férjét ölte meg. Két hónapja a törvényszék azt is megállapította, hogy az asszony legkorábban 25 év múlva szabadulhat, feltételesen. Az ítélet nem volt jogerős, így a másodfokú bírósághoz került. Az ügyben azonban hamarosan jogerős ítélet születhet. 

A nem jogerős ítélet szerint a nő és a férje 30 éve voltak házasok, de az asszonynak közben lett egy új kapcsolata. Úgy döntött: elválik a férjétől, csakhogy ezt úgy képzelte el, hogy a házukból férje költözik ki, ő pedig ott él tovább új barátjával. 

A férje a válásról és a kiköltözésről hallani sem akart. Hogy megszerezze a házat, a nő úgy döntött, megöli a férjét. Saját gyógyszereit adta oda a férfinek, mondván azok vitaminok. A nagyobb mennyiségtől a férfi rosszul lett, zavart állapotba került, és kórházba kellett vinni. Egy hónappal később, szintén vitaminként feltüntetve altatókat adott a házastársának, majd az ezektől elkábult férfit megpróbálta a fürdőkádban a víz alá nyomni. Nem sikerült neki és a férfi kérdőre vonta őt. A nő újabb egy hónap eltetltével nagy mennyiségű, szív- és érrendszerre ható gyógyszert, illetve altatót adott be a férjének, aki a gyógyszerektől ismét zavart állapotba került. Az asszony összesen 75 darab kálimutablettát adott a férjének, majd magára hagyta.

A férfi keringése összeomlott, a szíve pedig megállt néhány órán belül. 

A nő bíróság elé került, ahol elítélték, de ügyvédje enyhítésért fellebbezett, ezért az ügy a másodfokú bírósághoz került.