Az állam és a kormány számára kulcsfontosságú a közszolgálati egyetem

2019.09.10. 12:52

A mindenkori magyar kormány és az állam számára kulcsfontosságú intézmény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amelyen a közszolgálatba jelentkezők jelentős részét, köztük a katonákat és rendőröket képzik - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az NKE tanévnyitóján.

Gulyás Gergely az intézményt érintő várható változtatásokról szólva azt mondta, szeretnék, ha a közigazgatási elit is innen kerülne ki, hogy a vezetőket, főosztályvezetőket, osztályvezetőket is innen tudják majd kiválasztani. Hozzátette: a következő évtől diplomáciai akadémia is elkezdi működését az NKE-n. 

A miniszter sikeresnek nevezte a 2010 óta tartó folyamatot, melynek során a különböző szétszóródott, a tág értelemben vett közigazgatási karokat összevonva létrehozták az egységes, közszolgálati egyetemet, az európai szinten is versenyképes campust.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterForrás: MTI/Molnár Edvárd

Koltay András, az NKE rektora azt hangoztatta, az egyetem idén új fejlődési pályára állt,  és elindították a Tisza István-programot.

Elmondta, képzéseiket és tudományos tevékenységeiket magasabb szintre akarják emelni azért, hogy a modern, 21. századi magyar állam számára megfelelő legyen az utánpótlás a közigazgatás, a honvédelem és a rendvédelem területén.