A gödi ellenzék az internetről értesült, hogy az MSZP és a Liberálisok külön indulnak

Vágólapra másolva!
Újabb, teljességgel abszurd ellenzéki történet látott napvilágot: a Gödi Összefogás elnevezésű Facebook-oldal kedden arról számolt be, hogy a Választás.hu-ról értesültek róla, hogy az MSZP és a Liberálisok külön indulnak az októberi önkormányzati választáson. A választási iroda hivatalos adatai szerint a két balliberális párt valóban összegyűjtötte az ajánlásokat, készen állva az indulásra. A másik oldal kamupártozással és kamujelöltezéssel próbálják rábírni őket, lépjenek vissza.
Vágólapra másolva!

"Tegnap derült ki a valasztas.hu-ra felkerült adatokból, hogy titokban mégis ráindul az MSZP az ellenzéki együttműködés jelöltjeire. Ráadásul a Liberálisok nevű kamupárttal közösen, magasabb bejutási küszöbbel, így mandátumot jó eséllyel nem fognak szerezni" - dühöngtek az összefogáspártiak amiatt, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem sikerült tető alá hozni a teljes körű együttműködést a pest megyei településen. Elmondásuk szerint 2019 márciusa óta zajlottak az ellenzéki tárgyalások a közös polgármesterjelöltről és a képviselőjelöltekről, azonban a tavaszi EP-választás után az MSZP váratlanul kiszállt a tárgyalásokból. Egy ideig azt hitték, a szocialisták nem indulnak el a választáson, csakhogy a Választás.hu hivatalos adatai hidegzuhanyként érte őket.

A pest megyei városban egyébként a Momentum állíthatott polgármesterjelöltet, a Gödi Összefogás beszámolója szerint gördülékeny volt az együttműködés Fekete-Győr Andrásék, valamint a helyi DK, Jobbik, LMP, MMM és Párbeszéd között, "sikerült megegyeznünk minden kérdésben". A történtek miatt felszólították az MSZP és a "Liberális nevű kamupárt" "kamujelöltjeit", lépjenek vissza, támogassák az ellenzéki együttműködést.

Szórakoztató elemekben nincs hiány a kampányoló kormányellenes erőknél: Fetser János orosházi önkormányzati képviselő az ajánlások leadása előtt egy nappal azzal állt elő, hogy előválasztást kellene tartani arról, ő vagy a jobbikos Szabó Ervin legyen a közös ellenzéki polgármesterjelölt. Miután Szabó nem reagált érdemben a felvetésre, Fetser közösségi oldalán arról értekezett, hogy jobbikos ellenfele megfutamodott a kihívás elől, ami miatt nem méltó arra, hogy az orosháziak polgármesterjelöltje legyen.