Évekig zaklatott szexuálisan gyerekeket a bicskei gyerekotthon igazgatója - most elítélték

Bicskei Gyermekotthon
igazgató
előzetes
bilincs
Vágólapra másolva!
Éveken keresztül keserítette meg több fiatal életét a bicskei gyerekotthon volt igazgatója. Nagyon fiatalokat is szexuálisan zaklatott és megalázott. Több fiatalt az egyik kollégája is molesztált. Most mindkettejüket elítélték, igaz börtönbe csak az igazgatónak kell mennie. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi, aki 26 éven keresztül volt a bicskei gyermekotthon és egyben általános iskola igazgatója, éveken keresztül kényszerített szexre a felügyelete alatt álló fiatalokat.

Két fiatal, amikor zaklatni kezdte őket, még nem múlt el 12 éves, három még nem volt 14 éves, amikor szexuális kapcsolatba lépett velük.

Bicskei Gyermekotthon igazgatója, kezén bilinccsel a rendőrségen Forrás: Police.hu

Ezenfelül a férfi több 18 év alatti fiatallal is súlyosan szeméremsértő módon viselkedett, egyiküket rendszeresen szexuálisan zaklatta. Mindezekért nyolc évet kapott.

Az egyik kollégája a vádirat szerint

egy felügyelete alatt álló, 14 év alatti fiatallal lépett egyszer szexuális kapcsolatba, három esetben pedig a 14 év felettiekkel szemben fennálló hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve végzett szexuális cselekményt.

Őt jogerősen másfél évre ítélték, de nem kell börtönbe mennie, az ítéletet három évre felfüggesztették.

Emellett mindkettejüket eltiltották a 18 év alattiakkal való foglalkozástól örökre.

A bíróság indoklásában elhangzott, hogy

a minősítést azért kellett megváltoztatni két esetben, mert az elkövetés óta szigorodott a büntető törvénykönyv szabályozása, a Székesfehérvári Törvényszék azonban nem az arra az időszakra hatályos törvényi szabályozást alkalmazta.

Mindezek mellett, bár a cselekménysor ugyanaz volt éveken át a két sértett esetében, azonban az életkoruk változott. A büntető törvénykönyv pedig eltérően szabályozza a 12 év alatti, a 12 és 14 év, valamint a 14 és 18 év közötti sértett sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeket.