Bajkai István: A zene segíthet a világ jobbá tételében

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt egy különleges komolyzenei fesztiválról, de szóba került még az önkormányzati választási kampány és az erzsébetvárosi zsidó kultúra újjáélesztése is.
Vágólapra másolva!

A politikus szeptember 11-re szervezte meg a Sárospatakon a V4-es országok zongorafesztiválját, amely az elképzelések szerint a zenei közösséget szolgálja. Több nagyszerű művész elfogadta a meghívást, Magyarországot – többek között – Balázs János, Liszt díjas zongoraművész képviseli. A fesztivál nyitókoncertjén pedig Bonnyai Apolka játszik, Mozart zongoraversenyeit adja elő Balázs János társaságában. Az ötnapos rendezvény során többféle koncertet is hallhat a közönség, például Szakcsi Lakatos Béla egy improvizációs estet tart.

A fesztivál házigazdája Bajkai István lesz, aki elmondta a nyitóbeszédében beszélni fog a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadásról, annak kapcsán is, hogy a zene, a komolyzene elsősorban a lélekhez szól, a koncerteken megüzenik, a világ sosem felejti el az áldozatokat, a zene segíthet a világ jobbá tételében.

A politikus vezeti a Fidesz VI-VII. kerület választókerületi szervezetét, amelyik szintén nagyban készül az őszi helyhatósági választásra. Mint elmondta, felelősséget érez mindazért, ami ebben a két kerületben zajlik, az itt élőket képviseli a parlamenti munkájában is. Választókerületi elnökként sok feladata van, mint megjegyezte, sajnálatosnak tartja, hogy a kampány során számtalanszor találkoztak olyan jelenségekkel, amelyek nem összeférhetőek a választás tisztaságával. Példaként hozta fel a képviselő a Józsefvárosban történt esetet, ahol véleménye szerint a jogosulatlan adtakezelés bűntettének a gyanúja is felmerült. Hozzátette, ezt nem szabad megengedni, a választások szabályainak akkor lehet megfelelni, ha a felek tiszta eszközökkel küzdenek meg.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.