A kormány a határon túli zsidó közösségeket is támogatja

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a zsidó közösségek támogatásáról itthon és a határokon túl.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár beszámolt arról a konferenciáról, amelyet immár huszadik alkalommal szervezett meg a Debreceni Zsidó Hitközség a határontúli magyarajkú zsidó közösségek számára.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, a kormány igyekszik a határontúli zsidó közösségek számára is támogatást nyújtani, több zsinagógát is felújítottak már, többek között kormányzati segítséggel, de a különböző zsidó kulturális napok megszervezéséhez is hozzájárulnak. Hozzátette,

Az államtitkár külön is beszélt azokról a zsidó eseményekről, amelyek mostanában zajlottak, zajlanak, véleménye szerint ezeknek a támogatása mindenképpen megéri és fontos, arról nem beszélve – tette hozzá, hogy a magyar zsidó közösség messze nagyobb biztonságot élvezhet, mint a nyugat-európaiak. Véleménye szerint ennek az is az oka, hogy

Azt is kiemelte Szalay-Bobrovniczky Vince, hogy az is problémát jelent, hogy az évtizedekkel korábban Európába érkezetteket sem sikerült teljesen integrálni, ez felveti a kérdését annak, hogy akkor miként lehet a pár évvel ezelőtt tömegesen érkezetteket.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.