Szijjártó Péter fogadta a távozó izraeli nagykövetet

2019.09.09. 14:05

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jószéf Amrani távozó izraeli nagykövetet fogadta hétfőn - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a megbeszélésen megállapították, hogy a magyar-izraeli kapcsolatok soha nem voltak még ilyen jók. Magyarország az elmúlt években következetesen kiállt Izrael mellett a nemzetközi szervezetekben.

Szijjártó Péter arról biztosította a nagykövetet, hogy a magyar külpolitika egyik fontos törekvése továbbra is az lesz, hogy Izraelhez tisztességesen közelítsenek a nemzetközi politikai életben, ésne válhasson méltatlan támadások célpontjává - tették hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) búcsúlátogatáson fogadja hivatalában Jószéf Amranit, Izrael leköszönő budapesti nagykövetét (k) 2019. szeptember 9-én. Balról Váradi László, a KKM déli kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára.Forrás: MTI/KKM/Kkm/Burger Zsolt

A KKM a megbeszélésről tájékoztatva hangsúlyozta: a kormány továbbra is kiáll az EU-izraeli kapcsolatok fejlesztésének szükségessége mellett.

Jószéf Amrani 2016 novembere óta töltötte be a budapesti izraeli nagykövet posztját.