Kocsis Máté: Törvénytelen listát készített az ellenzéki összefogás

Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy az ellenzéki összefogás jelöltjei a saját csapataikkal az ajánlóívekről törvénytelen listát készítettek - jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő és felháborító, ami a józsefvárosi kampányban történt - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Kiderült, hogy az ellenzéki összefogás jelöltjei a saját csapataikkal az ajánlóívekről törvénytelen listát készítettek - tette hozzá. Az ajánlóíveket olyan adatkezelésre használták, amire a törvény nem ad lehetőséget - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy a balliberális médiában szándékosan megpróbálják keverni az ajánlóíveket és a támogatói íveket. Az ajánlóíveken nem szerepel semmilyen hozzájáruló nyilatkozat arról, hogy az adott személy adatait később felhasználják – tette hozzá.

hangsúlyozta Kocsis Máté.

Karácsony is érintett az ügyben

A képekről egyértelműen kivehető, hogy ezek hivatalos ajánlóívek. A törvény viszont egyértelműen tiltja, hogy az ajánlóívekről felvétel készüljön, és ez hivatalos adattal való visszaélés – tette hozzá.

– mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté elmondta, elvárják a hatóságoktól, hogy intézkedjenek az ügyben, és valamennyi érintettel szemben lépjenek fel. Kocsis szerint teljesen nyilvánvaló, hogy Karácsony Gergely is érintett az ügyben, és felmerül a gyanúja annak, hogy máshol is ugyanezt tette az ellenzék.

Kocsis Máté arról is beszélt,

ha itt valóban nem történt törvénysértés, akkor vajon miért törölték később a leleplező bejegyzést a közösségi oldalról?

A Fidesz frakcióvezetője felszólította Pikó Andrást és a többi ellenzéki jelöltet, hogy

vállalják a politikai következményt, és lépjenek vissza a választástól.

A józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt már korábban is több valótlanságot állított, de azt nem gondoltuk volna, hogy a csalástól sem riad vissza – hangsúlyozta a politikus. Emlékeztetett arra is, hogy Pikó András a 2015-ös migrációs válság során aktív segítséget nyújtott az illegális migránsoknak.

Nem velünk, hanem a hatóságokkal van vitája az ellenzéki pártoknak

– mondta egy kérdésre válaszolva Kocsis Máté.

Az első illetékes szerv a helyi választási bizottság, majd a területi választási bizottság, aki dönthet erről az ügyről – mondta az Origo kérdésére. Az ügy akkor lép egy magasabb fokozatba, amikor a rendőrség esetleg elrendeli majd a nyomozást, de teljesen világos, hogy az ellenzéki pártoknak nem a Fidesszel, hanem a hatóságokkal van vitája – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Illegális tevékenységet végezhetett az ellenzék

Mint arról korábban beszámoltunk, vaskos dossziét juttatott el a Magyar Nemzethez a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egy csalódott tagja, aki felháborítónak tartja, hogy olyan feladatok végrehajtására is ráveszik az aktivistákat, amelyeknek akár súlyos következményei is lehetnek. A lap birtokába került dokumentumok alapján felvetődik a gyanú, hogy

az ellenzék üzemszerűen rögzíti számítógépre az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Ez pedig tilos, csakúgy, mint az ajánlóívek másolása.

Így dolgozik a törvényeket megkerülve az ellenzék Forrás: Origo

E munkafolyamatról árulkodik egyebek mellett az a fénykép is, amelyet a józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza egy zárt Facebook-csoportban posztolt szeptember 2-án késő este. Informátoruk tájékoztatása szerint

a fénykép a kerületi kampányközpontban, a Baross utcai Patyolat nevű helyen készült, amely Karácsony Gergelynek sem lehet ismeretlen, hiszen a főpolgármester-jelölt néhány napja lakossági fórumot is tartott ott.

A józsefvárosi összefogás ajánlóíveket másoló és rögzítő akciójáról nyilatkozott az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég szakértője, aki szerint ezentúl feltételezhető, hogy a fővárosi ellenzék csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásra. A jogász szerint

Cikkünk folyamatosan frissül.