Felhőszakadás és zivatarok miatt adtak ki riasztást estére

Vágólapra másolva!
A nyugati megyék kivételével az egész országra másodfokú figyelmeztetés adott ki zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Bizonyos területeken akár 90 km/h-s széllökések is lehetnek, és hirtelen akár több mint 50 mm csapaték hullhat, jégeső kíséretében. 
Vágólapra másolva!

A Köpönyeg.hu előrejézése szerint ma erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől több hullámban várható eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet komolyabb szélrohamokkal. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugatira forduló szél - zivatartól függetlenül - megerősödik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre másodfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és felhőszakadás miatt. Ez azt jelenti, hogy az intenzív csapadékrendszer környezetében helyenként felhőszakadás (>30-40 mm, egy-egy helyen akár >50 mm),

viharos (60-90 km/h, néhol >90 km/h) szél és jégeső fordulhat elő.

Másutt is kialakulhat néhol zivatar nagyobb eséllyel a Dunántúl déli, délnyugati felében viharos (55-70 km/h) szél kíséretében a késő délutáni óráig. Ma a déli órákig délkeleten egy-egy 65 km/h körüli széllökés kialakulhat déli irányból.

Keddtől:
Reggelre párássá válik a levegő, főleg északkeleten köd is képződik. Napközben sok napsütésre, fátyolfelhőzetre számíthatunk, csapadék nélkül. 20-26 fokos kora őszi idő lesz.

Szerda
Változóan felhős időre van kilátás többórás napsütéssel. Kisebb záporeső esetleg nyugaton lehet. 24 és 29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A délnyugati szél megélénkül.

Csütörtök
Átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de zápor csak néhol fordul elő. Az északi szél élénk lesz. A maximum 26°C körül alakul.

Péntek és szombat
Gomolyfelhők mellett napos, száraz időre van kilátás. 22-28 fok körüli vénasszonyok nyara jellegű időjárás ígérkezik.