Meggyilkolt lánya halálsikolyát hallja a borsodnádasdi anya

2019.09.10. 14:44

A napokban volt két éve, hogy a 17 éves borsodnádasdi lányt, K. Csengét megölték. A leginkább természetesen a kamaszlány anyját viselték meg a történtek. Farkas Róza élete azóta pokollá vált: pszichiátriára került, ahonnan nem rég engedték ki.

A 17 éves K. Csenge holttestét a borsodnádasdi templom melletti erdős részen találták meg az otthonától nem messze, egy aknában. Előző este egy helyi fiúval, az akkor 20 éves B. Rolanddal találkozott. A két fiatal összeveszett és a fiú ököllel addig ütötte a lány arcát, amíg az nem ájult.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A támadó azt hitte, hogy a lány meghalt, ezért levetkőztette, és egy, a közelben lévő vízelvezető aknába dobta. A kamasz belefulladt az akna vízébe, holttestét másnap találták meg, nem sokkal később pedig elfogták a gyilkost is.

A meggyilkolt lány anyja, Farkas Róza azóta gyógyszereken él, és bekerült a pszichiátriára is, ahonnan nem rég térhetett haza.
Most itthon vagyok, de a nap legnagyobb részét ágyban töltöm. Képtelen vagyok dolgozni, így bármennyire is nem akarok, a családom segítségére szorulok. Nem tudok kilépni a kapun, mert félek, folyamatosan a lányom cipőjének kopogását hallom, és azt, ahogy sikolt, hogy „anya, anya"! Kint mindez felerősödik. Rettegek, hogy visszakerülök a pszichiátriára... Nem akarok!- mondta el a Blikknek az asszony, aki mellett nemcsak a gondozónője áll, hanem a környékbeliek is.

Lánya halála óta csak az tartja életben, hogy lássa: a bíróság példásan szigorú büntetést szab ki a a most 23 éves férfira. De attól fél, hogy a fiatal férfi elmeállapotára hivatkozva csak 10 évet kap a gyilkosságért. Az anya szerint lánya ellen voltak a tanúk, és szerinte túl jó fényben tűntették fel a férfit.
Az elsőfokú tárgyalás most szerdán folytatódik Miskolcon, ha ez lezárul, a Debreceni Ítélőtábla folytatja az ügy tárgyalását.

Amint a tárgyalás véget ér, és a bíróság kihirdeti az ítéletét, kártérítési pert indítunk az elkövetővel szemben. Védencem élete a lánya elvesztése óta teljesen tönkrement, többek között dolgozni sem tud, ami komoly anyagi kiesést jelent számára – mondta el Lichy József, a család ügyvédje.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A pszichológus megállapította, hogy a gyanúsított gondolkodása körülbelül 

egy 16 éves kamasz szintjén van sok tekintetben.

Feltételezhetően azért dobta Csengét az aknába, mert úgy gondolta, ez a kisebb rossz ahhoz képest, hogy barátnője megtudja, más lánnyal találkozott.