Orosházán romokban az ellenzék: előválasztással döntenék el, ki induljon

Vágólapra másolva!
Az orosházi ellenzék továbbra sem tudott megállapodni közös polgármesterjelöltben, hiszen a jobbikos Szabó Ervin és a szocialista Fetser János is ambicionálja az jelöltséget, sőt, időközben mindketten leadták az induláshoz szükséges ajánlásokat. Utóbbi azzal próbálta feloldani a dilemmát pénteken közzétett posztjában, hogy tartsanak előválasztást, döntsenek az orosháziak arról, ki legyen a fideszes Dávid Zoltán kihívója. A békési településen elharapóztak az ellenzéki belharcok.  
Vágólapra másolva!

Nehéz megfejteni, főleg szavakba foglalni, tulajdonképpen mi is történik az orosházi ellenzéknél. Sokáig úgy tűnt, a jobbikos Szabó Ervin személyében közös polgármesterjelöltjük lesz a békési városban, csakhogy augusztus közepén Fetser János, a szocialisták helyi képviselője, frakcióvezetője jelezte, polgármesterjelöltként elindul az októberi választáson, sőt, minden körzetben jelöltet állít. Mindez azért is volt furcsa, mert a kormányellenes erők március 15-ei rendezvényén Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester, Szabó mellett állt ki, így jól érzékelhetően komoly zavar támadt az orosházi ellenzéknél. A történtek után két csapatban kezdődött meg az ajánlások gyűjtése, amiben Fetserék voltak a gyorsabbak, négy nappal megelőzték Szabóékat.

Jelen állás szerint

  • mindkét ellenzéki jelöltet - nem jogerősen - nyilvántartásba vette a választási iroda,
  • Fetsert pártja az MSZP;
  • Szabót pedig a Jobbik, a Demokratikus Koalíció és a Momentum támogatja hivatalosan.

Ebből is látszik, hogy Orosházán két, egyenlő erőt képviselő részre szakadtak a kormányellenes erők: bár Szabó mögött több szervezet áll, Fetser jobban be van ágyazva helyben.

Magyarán totális patthelyzet alakult ki a több mint húszezer főt számláló településen.

Ebben a szorult helyzetben rukkolt elő a szocialisták jelöltje a "Legyen polgármester-jelölti előválasztás! Döntsenek az orosháziak!" elnevezésű kiáltványával pénteken, amiről nehéz eldönteni, hogy a komoly, vagy inkább a vicc kategóriába sorolható.

Ebből az derül ki, hogy

még mindig ott tart az orosházi ellenzék, hogy előválasztással oldaná fel a konfliktusokat.

"Bízom benne, hogy a helyzet megoldására tett utolsó ajánlatomat végre elfogadja. Városunk polgárainak ugyanis joga van dönteni arról, hogy kit tekintenek Dávid Zoltán valódi esélyes ellenfelének. Orosházán is változásra van szükség! Legyen polgármester-jelölti előválasztás köztem és dr. Szabó Ervin között!" - fogalmazott Fetser, akinek szent meggyőződése, hogy még mindig helye és ideje van Karácsony Gergely kedvenc fegyverének bevetéséhez.

Az elszánt szocialista politikus ultimátumot is intézett ellenzéki ellenfeleihez, szeptember 8-át, azaz a mai napot jelölte meg végső határidőnek, eddig hajlandó várni a kézfogásra.

- vázolta Fetser, mi bizonyosodik be abban az esetben, ha a jobbikos politikus és csapata nem fogadja el az előválasztásra vonatkozó javaslatát.

Egyelőre semmi jele nincs annak, hogy Szabó rábólintana a felvetésre, így továbbra is belharcok feszítik szét az amúgy is esélytelen ellenzéket Orosházán.