Rogán Antal: A nemzeti függetlenség megerősítésére kell koncentrálni

ROGÁN Antal
Kötcse, 2019. szeptember 7. A Polgári Piknikre, a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére érkező Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője újságíróknak nyilatkozik a kötcsei Dobozy kúriánál 2018. Szeptember 8-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is nyilatkozott az újságíróknak szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt. Kifejtette, hogy az elmúlt kilenc évben megteremtették és megvédték a nemzeti függetlenséget, az elkövetkező években pedig annak megerősítése lesz a legfontosabb feladat. Rogán Antal hozzátette, hogy ehhez erős és sikeres gazdaság kell, szuverén és önálló gazdaságpolitikával.
Vágólapra másolva!

A következő időszakban a nemzeti függetlenség megerősítésére kell koncentrálni - mondta Rogán Antal szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a találkozónak helyet adó Dobozy kúriánál tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél majd az összegyűlteknek, hogy

Hozzátette, hogy ehhez egy erős és sikeres gazdaság kell, ahhoz pedig szuverén és önálló gazdaságpolitika vezet, amit az elmúlt években is folytattak.

Felidézte, hogy 2010 óta vissza kellett fizetni az IMF-től és a Gyurcsány-, Bajnai-kormány által az Európai Uniótól felvett hitelt. Ezután a nemzeti függetlenséget több támadás érte; pénzügyi jellegű a rezsicsökkentés idején, majd

- mondta.

Rogán úgy fogalmazott, hogy

A Polgári Piknikre, a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére érkező Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője újságíróknak nyilatkozik a kötcsei Dobozy kúriánál 2018. Szeptember 8-án Forrás: MTI/Varga György

A politikus szólt arról, hogy

az elmúlt években a magyar gazdaság növekedése nemcsak kiemelkedően magas, hanem az EU-n belül az egyik legmagasabb, és a közép-európai térségben is élenjáró.

Azt a különbséget, ami a közép-kelet-európai országok növekedése és a magyar gazdaság mostani teljesítménye között van, a magyar gazdaságpolitika, a gazdaságvédelmi akcióterv tette hozzá - húzta alá.

A következő években minden forrást arra koncentrálnak, hogy erős magyar gazdaságot teremtsenek.

Ez a feltétele annak, hogy továbbra is támogatni lehessen a családokat, megvédjék a nyugdíjak értékállóságát - hangsúlyozta.

A kormánypártok alkalmas embereket kínálnak a települések élére

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az önkormányzati választás nem ideológiai, politikai választás, hanem arról szól, hogy milyen embereket választanak a települések élére.

- fűzte hozzá.

Rogán Antal szerint a kormánypártok alkalmas embereket kínálnak a választóknak, az ellenzék részéről viszont pozícióra törekvő, alkalmatlan emberek állnak szemben a sikeres és bizonyított Fidesz-KDNP-s polgármesterekkel. Erre szerinte a legjobb példa Budapest, amelyet

További kérdésre válaszolva azt mondta, számára nem meglepő, hogy a

- jegyezte meg.

Minden uniós forrást lehívott Magyarország

Rogán Antal közölte, hogy Magyarország 110 százalékkal vállalta túl az EU-s forrásokat;

- tette hozzá.

Az OLAF Angela Merkel német kancellárral vitatkozik, aki egy hónappal ezelőtt Sopronban jelentette ki, hogy a magyar kormány hatékonyan, az emberek javára hívta le az uniós forrásokat, és ez meglátszik a magyar gazdasági növekedésen is - mondta a kabinetiroda vezetője.