Tony Abbott: Invázióhoz vezethet a bevándorlás

election Horizontal
Tony Abbott
Vágólapra másolva!
A demográfia problémák nagyobb kihívást jelentenek, mint az éghajlatváltozás, és a bevándorlást kontrollálni kell - mondta a demográfiai csúcson csütörtökön Tony Abbott. A volt ausztrál miniszterelnök a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról is beszélt, hogy a jelenlegi népesedési folyamatok a globális hatalmi rend megváltozásához is vezethetnek.
Vágólapra másolva!

A lap interjút készített a volt ausztrál kormányfővel, ebben szóba került az éghajlatváltozás és a demográfia is. Tony Abbott szerint az éghajlatváltozás fontos probléma, de azzal meg lehet birkózni, a drámaian csökkenő születésszám viszont kezelhetetlenné válhat. Mint mondta, az ausztrál családszerető nemzet, de nem tudja, miért nem születik ennek megfelelő számú vagy arányú gyermek.

A bevándorlás ügyében azt mondta, hogy

egy ország, amely nem kontrollálja a bevándorlást, békés invázió elszenvedőjévé válhat.

Tony Abbott Forrás: AFP/Lukas Coch

Szerinte ténylegesen ez történt Európában, háború nélkül, de részben elfoglalták a kontinenst. A volt kormányfő kiemelte, hogy

Orbán Viktor elérte, hogy ez ne történhessen meg Magyarországgal,

és a többi európai ország is sokkal jobban járt volna, ha hasonló megközelítést alkalmaz.

Arra a kérdésre, hogy a külföldi sajtó tekintélyelvűnek jellemzi Magyarországot, a politikus azt mondta, nem lát semmi bizonyítékot, ami ezt alátámasztaná.