Gyurcsányék szorosabbra fűzték a viszonyukat Soros Györggyel

Vágólapra másolva!
Szombaton jelentette be a Gyurcsány-párt, azaz a Demokratikus Koalíció, hogy mától új szóvivőjük van Barkóczi Balázs politológus, tanár személyében. A közleményből kiderül, hogy Barkóczi korábban a Soros alapítványa által - közvetve - finanszírozott párt, az Együtt kampányaiban segített. De azt is elárulja, hogy politológusként 2018-ig a közvélemény-kutató IDEA Intézetnek dolgozott. A szervezet igazgatójával, Böcskei Balázzsal több helyen is együtt mutatkozott, és többek közt egy Soros által finanszírozott oldal, az openDemocracy-n tettek közzé tanulmányt 2018 elején a híres jobboldali megmondóember, a PC ellenségeként ténykedő Milo Yiannopoulos "jelenségéről" angolul. A DK úgy tűnik, valóban elkezdte újjáépíteni és pénzelni a gazdasági-szellemi holdudvarát, hiszen úgy tudjuk, hogy szintén Böcskei tulajdonában van az a Respublica Kft., amely a DK EP-beli, általa finanszírozott, hivatalos szolgáltatójaként van feltüntetve. 
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc szombaton boldogan tette közzé a nagy hírt, hogy új szóvivője van a DK-nak egy punkzenész, magyartanár személyében. Azért az nem mellékes, hogy a szóvivő úr korábban a Böcskei Balázs által vezetett közvélemény-kutató IDEA Intézetnél dolgozott politológusként, és Böcskeivel nem csak ide, hanem több más baloldali újságnak is írtak közösen, így például írtak a 168 órának, az Élet és Irodalomnak,

de egy a Soros-féle Open Society Foundation által finanszírozott oldalra is, az openDemocracy nevű honlapra is.

Barkóczi Balázs, a DK új szóvivője Forrás: Youtube

Ebben a tanulmányában Barkóczi Balázs és Böcskei Balázs a híres, amerikai politikai megmondóember, Milo Yiannopoulos feltűnésén szörnyülködnek, illetve arra keresték a választ.

Forrás: Open Democracy

Barkóczi egyedül is közzétett írásokat, így például a szintén Soros-finanszírozású Mérce.hu-n, valamint a Népszavában is. A mostani közlemény kiemeli továbbá, hogy jelenleg is politikai kommunikációt tanít az ELTE-n, valamint tősgyökeres isaszegiként a DK önkormányzati képviselőjelöltje Isaszegen.

Ami szintén érdekes, hogy a Gyurcsány-párt nemcsak Barkóczi személyén keresztül, hanem Böcskei Balázs személyén keresztül is "összebútorozott" a baloldali közvélemény-kutató IDEA Intézet-féle körrel.

Hiszen a cégjegyzékből kiderül, hogy a DK EP-beli delegációjának hivatalosan finanszírozott szolgáltatójaként megadott Respublica Kft. is szintén az IDEA Intézetet vezető Böcskei Balázs tulajdonában van, és ügyvezetése alá tartozik.

Nem csak a holdudvart erősítik, az ellenzéki polgármesterjelöltjeiknek is eligazítást tartottak

Vagyis nagyon úgy néz ki, hogy a Gyurcsány-párt valóban szeretne visszakapaszkodni a hatalom közelébe, és ennek érdekében elkezdte építeni, pénzelni új gazdasági és szellemi holdudvarát.

Arról nem is beszélve, hogy néhány napos hír, hogy kirendeltek több szocialista polgármesterjelöltet Brüsszelbe, ahol Frans Timmermans, Soros György egyik legszorosabb szövetségese, és Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője tartott eligazítást nekik.

Ezeken az látszik, hogy

  • több, MSZP-s polgármesterjelölt (Csige Tamás, hajdúdorogi; Radócz Zoltán, szolnoki; Fekete Zsolt, salgótarjáni; Márton Roland, székesfehérvári; Tüttő Kata belvárosi aspiráns)
  • Ujhelyi István, MSZP-s európai parlamenti képviselő;
  • Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, valamint
  • Frans Timmermans, a Juncker-féle Európai Bizottság alelnöke

vett részt a megbeszéléseken. Hogy miért volt szükség a brüsszeli útra az önkormányzati választási kampány kellős közepén? Erre a rendszerint a bevándorláspárti erők üzeneteit hangoztató - egyiptomi oligarcha többségi tulajdonában lévő - Euronews próbálta megadni a választ: "közvetlen uniós forrásokért lobbiztak ellenzéki vezetők Brüsszelben."

Strasbourg, 2019. július 16. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Csakhogy a portál állítása több sebből vérzik: egyrészről nemcsak polgármesterek, hanem jelöltek is megjelentek a brüsszeli eseményen, másrészről egy olyan politikus is felbukkant, akinek nem sok köze van az Euronews által ismertetett témához. Frans Timmermans (S&D) bizottsági alelnök, Soros György európai bizalmasa több képen is látható, több magyar ellenzéki politikussal is kezet fogott. Mivel korábban többször is megpróbált beleszólni a magyar politikába, így erős a gyanú, hogy

Soros európai politikusa ismét eligazítást tartott az ellenzéki polgármesterjelöltjeinek arra nézve, mit vár el tőlük Brüsszel a magyar önkormányzati kampányban.