Kövér László: Szükség van a nemzedékek szövetségére

KÖVÉR László
Szigethalom, 2019. szeptember 6. Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond a X. Budapesti- és Pest megyei Idősek Találkozóján Szigethalmon 2019. szeptember 6-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A nemzedékek közötti szövetség megerősítéséről beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szigethalmon, a X. Pest megyei és Budapesti Idősek Találkozóján.
Vágólapra másolva!

Kövér László úgy fogalmazott: olyan világot élünk, amelyben szükség van arra, hogy a nemzedékek szövetséget kössenek egymással, meg kell erősíteni a nagyszülőket is magukba foglaló, tágabb értelemben vett családokat.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond a X. Pest megyei és Budapesti Idősek Találkozóján Szigethalmon 2019. szeptember 6-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

A kormányzat munkájáról elmondta,

"Mostanra elértük, hogy gyakorlatilag mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar; csökkent az államadósság, az infláció, a megélhetés számos költsége, a gáz és az áram ára, és az utolsó előtti helyen vagyunk az unióban a rezsiköltségek tekintetében" - sorolta az eredményeket a fideszes politikus.

Hozzátette, hogy

a nemzeti jövedelem gyarapodása mellett növekszik a családok jövedelme, az átlagbérek és a nyugdíjak vásárlóértéke is harmadával nőtt.

A házelnök kiemelte, hogy a tágabb értelemben vett családpolitikához hozzátartozik a Nők 40 program, amely legfőképpen azt szorgalmazza, hogy

a nagymamák 40 ledolgozott év után újra részt vehessenek a család életében.

Kövér László az Idősek Találkozóján, Szigethalmon Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hangsúlyozta, a kormány a gazdasági növekedést figyelembe véve tud hozzájárulni a nyugdíjakhoz, és ezekben a napokban fogják kézbesíteni azt a 9000 forintos utalványt is, amelyet az energiaszámlákra lehet felhasználni.

- mutatott rá Kövér László.