Félmilliárd forintot dáridózott el a soroksári alpolgármester

Vágólapra másolva!
Félmilliárd forintot szórt el a soroksári alpolgármester, Weinmann Antal különböző „kulturális” rendezvényekre, azok aktív szervezőjeként. A legtöbb esetben nem volt közbeszerzési eljárás. Viszont – nyilván véletlenül – a szervezést, valamint a lebonyolítást is mindig ugyanaz a baráti kör kapta meg, de a jegyzőnek ez nem tűnt fel. A Soroksári Svábok Független Egyesületének azonban szemet szúrt a kerületi dáridózás gigantikus költsége, az egyesület tagja, Gallay István pedig nem is hagyta szó nélkül a hihetetlen pénzszórást - írta a Pestisrácok.hu.  
Vágólapra másolva!

Elképesztő összegeket fizettek a soroksáriak a kerületi mulatozásra az elmúlt években, az alpolgármester,

Weinmann Antal ugyanis bőkezű mecénásként mintegy 500 millió forintot adott ki a helyi rendezvényekre.

Bár az önkormányzat minden évben kijelöl egy keretösszeget, az szinte sosem bizonyult elégnek a kulturális események lebonyolítására, így kénytelenek voltak újabb tétellel kiegészíteni azt.

Így aztán az elmúlt években tetemes költség keletkezett abból, hogy Weinmann közbeszerzési eljárás mellőzésével és a szétbontási tilalom figyelmen kívül hagyásával igazgatta a kerületi kulturális életet. Az pedig, hogy ez nem szúrt szemet a jegyzőnek, talán nem is a véletlen műve. Minderről Gallay István, az SSFE tagja beszélt a PestiSrácok.hu-nak,hozzátéve: közérdekű adatigénylést adtak be, hogy megtudják, jogszerűen használták-e fel az 500 milliós összeget.

Weinmann Antal félmilliárdot tapsolt el a bulikra Forrás: Soroksar.hu

Gallay szerint 2015 óta folyamatosan ki kellett egészíteni az önkormányzat által meghatározott keretösszeget, 2017-ben például az 57 millió forint helyett 91 milliót költöttek rendezvényre, csakúgy, mint 2016-ban, amikor az 51 milliós költséget ugrották meg további 45 millió forinttal, tehát laza 96 milliót áldoztak a kerületi dínomdánomra.

– mondja Gallay, hozzátéve, hogy arra évi alig több, mint 100 milliót szánnak az önkormányzatban.

Weinmann Antal - jelenleg az Itthon Vagyunk Egyesület polgármesterjelöltje - úgy tűnik, szeret mulatozni, Lagzi Lajcsi unokaöccse még a Dáridóban is feltűnt. De ragaszkodik a jól megszokott és bevált baráti körhöz is, akik egy-egy kerületi rendezvény fellépői vagy éppen kivitelezői.

Az egyik állandó meghívott cég a Generálprodukció Kft., az említett üzleti vállalkozás jelenleg kényszertörlés alatt áll az Opten adatai szerint,

a cégadatbázisban fellelhető információ alapján az elmúlt években igen tetemes bevételi oldalt könyvelhettek el. Kérdéses, hogyan tudtak ezek ellenére felkerülni a NAV feketelistájára és vajon az alpolgármesternek volt-e tudomása arról, hogy az általa megbízott kft-vel az adóhatóságnak akadt némi problémája.