Dömötör Csaba: A családok ügye nem lehet a politikai korrektség rabja

Dömötör Csaba, Fidesz eredményváró, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese szerint a családok ügye nem lehet a politikai korrektség rabja, és nincs ok az óvatoskodásra a családok ügyében a kommunikáció terén. Szemléletformálásra is szüksége van a kormányzati intézkedések mellett, valamint pozitív, követendő példákra, ismert emberek példájára - tette hozzá Dömötör Csaba a III. Budapesti Demográfiai Csúcson. 
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese nyitotta meg előadásával a Budapesti Demográfiai Csúcs pénteki napjának első, Család, média, kommunikáció című blokkját a Várkert Bazárban. Dömötör Csaba szerint a családok ügye a leginkább sorsdöntő kérdés, így nincs ok az óvatoskodása a kommunikáció terén.

Úgy folytatta, hogy

a családpolitika nem lehet a politikai korrektség rabja, nem lehet ideológiai kísérletek terepe.

A miniszterhelyettes szerint szemléletformálásra is nagy hangsúlyt kell helyezni, és minden élethelyzetet figyelembe kell venni. Sok a tennivaló még, de már vannak pozitív eredmények a magyar családtámogatási intézkedéseknek köszönhetően.

Dömötör Csaba miniszterhelyettes Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dömötör hangsúlyozta, hogy

egy ország csak akkor lehet igazán családbarát, ha a nyilvánosság egésze is az, nem csak a kormányzati intézkedések.

A szemléletformálásban az egyensúlyt meg kell találni, ugyanis családban élni, gyermeket nevelni munkát, néha lemondást, de mindenképpen mindennapos erőfeszítéseket igényel,

de mások szolgálata olyan érték, amely mellett érdemes kiálni.

Olyan családokra van szükség, amelyek példát mutatnak. Követendő példákra, ismert emberek példájára van szükség.

A kommunikációval kapcsolatban azt mondta a kormánypárti politikus, hogy vitát kell folytatni arról is, hogy a kommunikáció eszközei hogyan hatnak a családi közösségekre, pl. a közösségi média valóban a közösséget erősíti-e, vagy a magányt. Vagy hogyan hat a technológia a férfi és női szerepekre?

Dömötör Csaba megismételte, hogy

a családpolitikát nem zárhatja korlátok közé a politikai korrektség, az őszinte párbeszéd lehetőségét meg kell őrizni.

A nyilvánosság egészének is családbarátnak kell lenni, ehhez ismert emberek példája is szükséges, hát mutassuk meg - jelentette ki.

- fejezte be előadását Dömötör.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a III. Budapesti Demográfiai Csúcs pénteki napján pedig arról beszélt, hogy a családok támogatása, megerősítése nem csak az anyagiakról szól, a gyermekvállalás, a családalapítás pedig érték- és kulturális kérdés.