Tömegszerencsétlenséget okozott egy debreceni villamosvezető

Vágólapra másolva!
Egy debreceni villamosvezető nem adta meg az elsőbbséget egy szembejövő busznak, ami igazi tömegszerencsétlenséghez vezetett. 11 ember megsérült, ebből egy maradandó sérülésekkel kell, hogy leélje a hátralévő életét. A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen.
Vágólapra másolva!

A sofőr június 6-án délután 5 óra körül az 1-es villamossal haladt Debrecenben a Piac utcán a Kálvin tér felől a Miklós utca irányába. Az időjárási és látási viszonyok ideálisak voltak, a sínpálya és az úttest pedig száraz.

A villamosvezető az egyik kereszteződés előtti megállóhelyről az utasok le- és felszállása után

korábban indult el, mint ahogyan a jelzőlámpák lehetővé tették volna.

Közel 20 km/h sebességre gyorsult, és a szabálytalan elindulása, illetve figyelmetlensége miatt nem adta meg az elsőbbséget egy jobbról kanyarodó busznak.

A villamos fékezés nélkül nekiütközött a busznak.

Az ütközés során a villamos kimozdult és kisiklott a sínről, míg az autóbusz a sodródást követő intenzív fékezés után sikeresen megállt.

A villamoson és a buszon utazók közül

összesen 11-en sérültek meg.

Közülük négyen 8 napon túl gyógyuló csonttöréssel járó, míg további hét utas 8 napon belül gyógyuló könnyű vágott, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az autóbuszban utazó egyik utas sérülése során maradandó károsodást szenvedett.

A KRESZ szabályait megszegő villamosvezető sem úszta meg, neki a bordái törtek el. A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi ellen a Debreceni Járásbíróságon. Felfüggesztett fogházbüntetés és vasúti járművezetéstől eltiltás kiszabását javasolják számára.