Folytatódik Márki-Zay lakásbotránya: számlák nélkül utalt vissza pénzt szocialista bizalmasának

Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter nem politikai színtéren, hanem a hátországában számít Nagy Ernőre, a korrupciós botrányba keveredett szocialista bizalmasára az önkormányzati választások után - értesült az Origo. Mint ismert, az MSZP-s képviselő áron alul játszott ki a lányának egy értékes hódmezővásárhelyi, korábban önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant, a balliberális polgármester a kellemetlen ügy ellenére pozícióba helyezné őt. Itt vannak az újabb részletek a lakásbotrányról.
Vágólapra másolva!

Korrupcióval lebukott, mégis pozíciót adhat neki

Ahogy portálunk elsőként számolt be róla, Nagy a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökeként - politikai segítséggel - áron alul próbált meg kijátszani lányának egy belvárosi, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant. A művelet részben sikeres volt, hiszen az értékes lakás a szocialista politikus gyermekének nevére került, csakhogy a nagy médianyomásra Nagyék végül elálltak az ügylettől. A mai napig tisztázatlan Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester szerepe a korrupciós ügyben: az ő aláírása díszelgett az ingatlant kétes módon kijátszó adásvételi szerződésen, ugyanakkor tagadta, hogy tudomása lett volna arról, mire készülnek Nagyék. Bár a politikus magyarázata nehezen hihető, az mindenesetre biztos, hogy

MSZP-s bizalmasa megúszta a botrányt,

továbbra is önkormányzati képviselő. Sőt, információink szerint amennyiben Márki-Zay a választások után, ha nyerne, pozícióban helyezné Nagyot. Bár a szocialista politikust - feltehetően a kínos botrány miatt - nem indítják ősszel, a hódmezővásárhelyi polgármester jóvoltából egy igazgatói, vagy intézményvezetői állás várhat rá, ha sikerül megtartania hatalmát.

A korrupciós ügybe keveredett Nagy Ernő, hódmezővásárhelyi MSZP-s képviselő, Márki-Zay Péter bizalmasa pozíciót kaphat a balliberális várovezetőtől október után Forrás: Lokál

Elsimították az ügyet

Mint ismert, Nagy egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy lányával visszalépnek a mutyi-gyanús lakásvételtől. Az eseményen az Origo is ott volt, ahol a szocialista politikust kérdeztük a továbbiakról.

Értesülésünk szerint az értékes lakás valóban visszakerült az önkormányzathoz, csakhogy nem teljesen olyan módon, ahogy az elvárható lett volna. Miután Nagy lányának tulajdonába került az ingatlan, felújításokat és átalakításokat végeztek rajta, állítólag a szocialista képviselő is belevetette magát a munkálatokba. A lényeg azonban most jön: úgy tudjuk,

Márki-Zayék mindenféle szerződés és számla bemutatása nélkül fizették vissza a vételi árat, és a lakásfelújításra fordított állítólagos összeget.

Ebben az esetben Nagyék jobban is járhattak, hiszen igazolások nélkül akár több pénzt igényelhettek vissza az önkormányzattól a lakásért, mint amit belefektettek.