Vágólapra másolva!
Az emberek négyötöde szavazhat a Fidesz-KDNP jelöltjeire októberben - jelentette be Kósa Lajos, a párt önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke Békéscsabán.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos a részleteket kibontva azt mondta, hogy az ország 3177 önkormányzatából

mintegy 1200 településen állított jeltöltet a Fidesz-KDNP,

ami az önkormányzatok számát tekintve 37 százalékos eredmény.

Ezeken a településeken azonban összesen 7,8 millióan laknak, vagyis

az ország lakosságának négyötöde olyan helyen él, ahol lehet fideszes jelöltre szavazni.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke Fotó: Hirling Bálint - Origo

A fideszes politikus hozzátette, az ezerkétszázból 850 azon önkormányzatok száma, ahol a Fidesz-KDNP a jelölő szervezet és további 350, ahol más a jelölő, de a kormánypárt támogatásával indulnak a jelöltek.

Kósa célként fogalmazta meg, hogy

2030-ra a magyar települések döntő többsége olyan szolgáltatást, életminőséget, olyan lehetőségeket kínáljon lakóinak, ami megfelel az Európai Unió átlagának.

Az állandó konfliktus és az építkezés között lehet majd választani

Az ellenzékről szólva elmondta, hogy "világos a politikai szándékuk". Azt mondják a választóknak, hogy szavazzanak rájuk, s akkor megbuktatják az Orbán-kormányt. Mint mondta, ez biztosan állandó konfliktusokat, állandó háborút jelent. Ezért a választóknak azt kell eldönteniük, hogy olyan településen kívánnak-e élni, ahol állandó a konfliktus, a viszály és a küzdelem a kormány ellen, így értelemszerűen az építkezésre kevesebb energia fordítódik,

vagy egy olyan helyen, ahol inkább a fejlődés, az építkezés, a település szépítése a legfontosabb célkitűzés.

A párt által kiválasztott jelöltekről szólva kiemelte, hogy a kiválasztott képviselő-, illetve polgármesterjelöltek osztják a két legfontosabb "fundamentumot", vagyis a munkaalapú társadalom építését és a családbarát kormányzást.

Kósa korábban az M1-en arról beszélt, hogy megbukott az ellenzék egy az egy elleni stratégiája, mert a tízezernél több lakosú 169 település közül csak 31-ben sikerült ezt a felállást megvalósítaniuk.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, és a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetője közölte, hogy a párt 20 fős megyei listáját elfogadta a területi választási bizottság.

Mint mondta, a következő ciklusban folytatni kívánják a szerinte sikeres elmúlt öt év gyakorlatát, hiszen a megyei közgyűlés által felügyelt

Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében csaknem 60 milliárd forint forrás érkezett Békésbe,

s ezeknek a támogatásoknak köszönhetően a beruházások többsége már megvalósult, vagy folyamatban van.

Az elnök kifejezte meggyőződését, hogy a következő öt esztendőre is abszolút többséget szerez a Fidesz-KDNP a 17 tagú testületben.

Herceg Tamás, a Fidesz-KDNP megyei választmányának az elnöke arról szólt, hogy a kormányzó párt a megye 75 településéből 48-ban állított saját jelöltet, míg további négyben támogatja a függetlenként indulókat.

Az elnök, aki egyben Békéscsaba és térségének országgyűlési képviselője is, a Zalai Mihály által jelzett és a megyébe érkezett TOP-os források volumenéhez hozzászámolta a Békéscsabának juttatott támogatásokat is.

Így Békéscsabára további 15 milliárd forintos TOP-os pénz érkezett, illetve több mint 80 milliárd forinttal is számolnak a Modern Városok Programja keretében

- hangzott el a megyei választmányi elnök részéről.