Gémesi György kínos magyarázkodása: a KSH nem azt jelenti, hogy KSH

Vágólapra másolva!
Gémesi György nagyon szánalmas és zavaros magyarázkodásba menekült azt követően, hogy megírtuk, a KSH adataira hivatkozva próbálta megtéveszteni a gödöllői választókat a polgármester. Azt állítja, hogy a KSH adatain nem azt értette, hogy azokat a KSH készítette. A Gémesi féle szótárban tehát a gödöllői önkormányzat rövidítése: KSH.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo elsőként beszámolt, Gémesi György a KSH adataira hivatkozva próbálta megtéveszteni a gödöllői választókat. A város polgármestere még július elején azt közölte, hogy Gödöllő a legfejlettebb magyar középváros. A városvezető hírével kapcsolatban azonban egyik gödöllői olvasónk levelet írt a hivatalnak, akik azonnal cáfolták Gémesi állításait. A KSH közölte, hogy nem készítettek fejlettségi rangsort, nem publikáltak ezzel kapcsolatban statisztikákat.

Szánalmas magyarázkodás

Nem kellett várni sokáig, hogy Gémesi reagáljon a leírtakra. A város polgármestere azonban teljesen szánalmas és egyben önleleplező magyarázkodásba menekült.

Gémesi azzal próbálta cáfolni a cikkünkben megjelenteket, hogy „való igaz, hogy a KSH a témában összesítéseket nem végez, de ezt nem is állítottuk.” Ezzel szemben a valóság az, hogy amint az alábbi képen látszik, a város honlapján a KSH logójával jelentették meg a hírt. Világos, hogy a hírt a KSH logójával illusztrálták, amiből mindenki azt a következtetést vonhatta le, hogy a KSH hivatalos nyilatkozatáról van szó.

Forrás: Origo

Gémesi irományában beismeri, azt állítja, hogy a KSH megkereste őket, és arra kérte a várost, ha a KSH logót használják, akkor vagy jelöljék meg a forrást, ahonnan vették az adatot vagy távolítsák el a logót. Gémesi erre meglehetősen arrogánsan belinkelte a KSH nyitóoldalát, holott korábban azt is elismerte, ott ilyen rangsort senki nem talál. Majd megint használta a KSH logóját.

Forrás: Origo

Vagyis: Gémesi a közösségi oldalán a mai napig úgy tálalja ezt a kreált hírt, hogy ahhoz a KSH-nak köze van. Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy amikor azt írta: már tudta az eredményt, mert „hátulról kapta meg az infót” akkor kire gondolt? Valamelyik beosztottjára, akinek kiadta a feladatot, hogy készítsen ilyen listát? De neki miért kellett titkos infót adnia?