Tarlós István: Negatív kampányt folytat Karácsony Gergely

TARLÓS István, villamos, 1-es villamos, villamosvonal
Budapest, 2019. július 9. Tarlós István főpolgármester beszél az 1-es villamos Etele térig meghosszabbított új pályaszakaszának átadásán, az újonnan épült Bártfai utcai megállóban 2019. július 9-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Negatív kampánnyal indított, és nyilvánvalóan azt is folytat az önkormányzati választásokig Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt - mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, amelyben kiemelte: a következő ciklusban folytatnák a megkezdett programokat.
Vágólapra másolva!

Negatív kampány Karácsonytól

Tarlós István Karácsony Gergely szombati, fővárosi kampánynyitójára reagálva arról beszélt, hogy az egy negatív kampányt vetített elő a zuglói polgármester részéről.

- mondta a főpolgármester.

Ez egy negatív kampányindítás volt, nyilván az is lesz

- fogalmazott a főpolgármester, majd felvetette: "hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek eredményei, hogyan hirdetne konkrét reális programokat, ha még a főváros költségvetését sem ismeri. Tulajdonképpen Budapestet sem, lévén, hogy ő maga sem budapesti" - jegyezte meg. Tarlós István közölte, Karácsony Gergely kampányával az a problémája, hogy

  • az ellenzéki főpolgármester-jelölt "nagyon sűrűn nem mond igazat",
  • nem ismeri a fővárost,
  • nem ismeri az önkormányzatra vonatkozó törvényeket és magát az önkormányzati rendszert, a problémákat sem.

Húsz valótlanság a kampányban

Zugló polgármesterként az általa elért eredményekkel kellene kampányolnia, de erről nem esik szó - folytatta. Tarlós ismertette, kampánystábja több mint húsz valótlanságot fedezett fel az utóbbi időben a Karácsony Gergely által elmondottakban, például nem mondott igazat

  1. a parkolásról,
  2. a patkányügyről,
  3. az általa vezetett kerületről,
  4. a fakivágásokról, valamint
  5. az ingatlanadóval és a bérlakásokkal kapcsolatban.

Karácsony Gergely nem ismeri a főváros helyzetét, hiszen a fővárosi közgyűlési ülések legalább kétharmadán nem vett részt, és a ciklusban a nagyjából nyolcvan bizottsági ülésből is csak körülbelül tízen volt jelen - emelte ki Tarlós István. Megjegyezte, Karácsony Gergelynek például fogalma sem volt arról, hogy a közgyűlés másfél éve elfogadta Budapest klímastratégiáját.

Tarlós István főpolgármester kampánystábja több mint húsz valótlanságot fedezett fel kihívója, Karácsony Gergely által elmondottakban Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Nyomulnak a régi SZDSZ-esek

Tarlós István a kampánynyitón elhangzottakat összegezve úgy fogalmazott: "kicsit lírikus hangulatot érzékeltem, reális konkrétumok nélkül". Megint bebizonyosodott, hogy

- fejtegette. A kampánynyitón elhangzottakban nagyon sok demagógia volt, semmi értelem és koherencia nem volt ebben a felvezetésben - mondta, hozzátéve, hogy ennél azért többet várt.

Tarlós István szólt arról, hogy

Karácsony Gergely "eléggé változékony és ingadozó", ugyanis 2005 óta hat különböző politikai formációban vett már részt.

Megjegyezte azt is, hogy a zuglói képviselő-testületben a 22 képviselőből 9 fideszes, polgármesterként mégsem "bírt el" a testülettel.

A török főpolgármester korábban megkereste Tarlóst

A főpolgármester érdekes dolognak nevezte Karácsony Gergely Ekrem Imamoglu isztambuli főpolgármesternél tett látogatását, és arról beszélt, nem tudja, mit írnának az újságok, ha ő egy iszlám országba menne el választási tanácsokat kérni. A korábbi isztambuli városvezetővel, "Erdogan emberével" az MSZP-SZDSZ fővárosi koalíciónak, Karácsony Gergely mostani támogatóinak elég erős együttműködési megállapodása volt, amit nem sokkal a Demszky-éra befejeződése előtt meg is erősítettek. Érdekes módon akkor semmi bajuk nem volt ezzel a dologgal - jegyezte meg.

Tarlós István közölte, hogy Ekrem Imamoglu - gratulációjára válaszolva - már hetekkel ezelőtt levélben megkereste őt, azt írta, szeretné tovább folytatni a két város között kiépített kapcsolatot, és szívesen eljönne Budapestre.

Fejlesztések sora

A főpolgármester elmondta, folytatják a megkezdett programokat, így a 3-as metró középső szakaszának infrastrukturális rekonstrukcióját, még ebben az évben elkezdik a Lánchíd és környékének felújítását, folytatódnak a BKV nagyarányú járműcseréi, valamint még az ősszel elindul a Blaha Lujza tér felújítása. Folytatódnak a nagyszabású kerékpáros-fejlesztések, újraépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat, valamint elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.