Megérkezett a lehűlés, Nyugaton csak 20 fok van

időjárás, eső, Nagykanizsa
Nagykanizsa, 2019. június 23. Autók Nagykanizsán, a felhőszakadás után vízzel elárasztott Rózsa utcában 2019. június 23-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Az ország nyugati részén már gyakorlatilag ősz van, a Kisalföld egyes részein csak 20 fokot mértek délután, amíg az Alföld déli részén még tombol a nyár 33-34 fokkal. Az előrejelzések szerint kedden már a keleti országrészen is lehűl a levegő.
Vágólapra másolva!

Ha a falevelek még nem is kezdtek el hullani, de a hőmérséklet északnyugaton már visszaesett – írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúl északi részein felhős az idő, eső is eshet. Az északi szél miatt hűvösebb itt a levegő, mint az ország többi részén.

A Kisalföldön helyenként csak 20 fokot mértek, ehhez képest a Dél-Alföldön 30 fok felett volt a hőmérséklet, vagyis több mint 10 fokos különbség alakult ki.

Az előrejelzés szerint holnaptól tovább terjeszkedik a lehűlés, az ország keleti részén is visszaesik a hőmérséklet.

Egyes helyeken 14-15 fokkal lesz hűvösebb a mainál.

Kedden a Dunától keletre erősen felhős lesz az ég, több helyen esőre lehet számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között valószínű.

20 fok alatti hőmérséklet a tartósabban csapadékos északi tájakon, 25 fok fölötti maximumok pedig délelőtt a keleti határszélen lehetnek.