Rejtélyek és találgatások az andornaktályai családirtással kapcsolatban

Andornaktálya családi gyilkosság
Vágólapra másolva!
Családi tragédia történt a Heves megyei Andornaktályán. A 46 éves K. Ferenc megölte volt feleségét, a 44 éves M. Renátát, és közös gyereküket, az 5 éves Éva Katalint is. A faluban mindenki erről beszél. A gyilkosság hátterét egyelőre homály fedi. Annyit tudtunk meg, hogy a férfi megfojtotta a nőt és a gyereket, majd felakasztotta magát. 
Vágólapra másolva!

Az egyik barátságos, rendezett kis utcában történt a tragédia. A helyieket sokkolta az eset. Azt mondják, senki nem gondolta, hogy egy ilyen nyugodt helyen ez megtörténhet. A legtöbb szomszéd szívesen beszélt, de

szomorúság és fájdalom is érződött a hangjukon.

Többen elsírták magukat. Azt mondták, jóban voltak a családdal, a kedves, okos ötéves kislányért pedig szinte mindenki rajongott.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az utca végén lévő utolsó néhány ház el volt kerítve,

a rendőrök még helyszíneltek,

ennek ellenére tudtunk néhány fotót készíteni. Megtudtuk, hogy

a nőt és a gyereket valószínűleg megfojtotta a férfi, magával pedig egy kötéllel végzett.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Egy nyugdíjas asszony, aki az utca távolabbi végében lakik, azt mondta, hogy már reggel hét órakor több rendőr és mentős volt a helyszínen.

Amikor megtudta miért, sokkos állapotba került.

"Ez egyszerűen borzasztó és felfoghatatlan. Annyira rendes családnak tűntek. Nem tudom, hogy tehetett ilyet a férfi, amikor imádta a lányát. Ő hordta bölcsődébe, óvodába, mindenfelé. Sokszor a nyakában vitte az utcán. A kislány meg tüneményes volt, illedelmes, mindig köszönt szépen, és nagyon értelmesen beszélt már egészen pici korában is. Nagyon szerettem. Renáta, az anyukája is egy kedves, szeretnivaló fiatal nő volt, az idősek otthonában dolgozott, de emellett még itt az utcában is gondozott egy idős hölgyet. És a kislányt is szépen nevelte, látszott rajta, hogy mindent megad neki.

Pedig ő korán elvesztette az anyukáját, a nagymamája nevelte föl. Ő is itt lakott velük, a házban, egy szuterénben, ő talált rá Renáta, meg a dédunokája holttestére.

Aztán megtalálta a férfit is, aki miután megölte a családját, felakasztotta magát - mondta el a nyugdíjas asszony. A nagymama rosszul lett, őt is a mentősök látták el.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az egyik férfi feldúltan beszélt az eseményekről és a gyilkosság lehetséges hátteréről:

Egy fiatal, kisgyerekes nő elárulta, hogy az áldozat békés, nyugodt természetű nő volt, szerinte viszont

a férfi már korábban is hajlamos volt az agresszív kitörésekre.

Egy másik helybeli szerint januárban már elváltak, de a férfi maradt a házban, amíg nem talál magának új lakást.

„A lányom, Anikó jó barátnője volt Reninek. Abszolút jó szándékú, segítőkész, kedves nő volt, semmi rosszat nem tudok mondani róla. Egy idősek otthonában dolgozott szociális gondozóként, de itt, az utcában is segített mindenkinek, amiben tudott. A kislány, Évike, meg az unokám kedvenc játszótársa volt. Mit mondok most az unokámnak, Zselykének, ha kérdezi, hogy hol van Évike? Mindennap vele játszott.

Egy ötéves gyereket már nem ver át az ember, már elég okos ahhoz, hogy tudja, mit jelent, ha valaki meghalt, és nincs többé.

- tette hozzá a szomszédasszony, Anikó.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi vezetett a tragédiáig, de a helyiek féltékenységre gondolnak, illetve arra, hogy már nem látott esélyt a házassága rendbetételére. Most már a házból is el kellett volna költöznie. De abban mindenki egyetért, hogy ez nem magyarázat a kegyetlen gyilkosságra.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!