Biztosra akartak menni a betörők, de nagyon ráfáztak

Vágólapra másolva!
A banda először egy pestszentlőrinci házba tört be, majd egy olyan békéscsabai család otthonát szemelték ki maguknak, amelyről tudták, hogy keresztelőre hivatalos, mivel a rablók szervezték meg nekik. Ezt az információt viszont a rendőrök is kinyomozták.
Vágólapra másolva!

Egy házaspár tett bejelentést arról, hogy július 13-án éjszaka betörtek a pestszentlőrinci otthonukba, ahonnan pénzt és egy táskát loptak el.

A rendőrség kinyomozta, hogy három férfi törhetett be a házba, akik egy másik házba is készülnek betörni vidéken.

Forrás: Police.hu

Ezt úgy tervezték, hogy

a banda egyik tagja, a 28 éves V. Elek keresztelőt és születésnapot tartott a lányának, ahova meghívták azt a békéscsabai rokont is, akinek a házába betört volna a banda másik két tagja.

A rendőrség augusztus 29-én, Békéscsaba külterületén fogta el G. Bertalant és K. Mátét. A kocsijukban megtalálták a betöréshez használt eszközöket és az ellopott, több millió forintnyi ékszert és a pénzét is. Eközben V. Eleket is elfogták a pesterzsébeti otthonában.

A 28 éves budapesti V. Eleket, a 27 éves, szintén budapesti K. Mátét és a 27 éves, budapesti G. Bertalant a rendőrök kihallgatták, őrizetbe vették. Javasolták az előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság szeptember 1-jén el is rendelt.