Magyar baloldali polgármesterek álltak a brüsszeli bevándorláspárti erők és Soros György mellé

SCHULZ, Martin; Ujhelyi István; Botka László alelnök elnök Közéleti személyiség foglalkozása parlamenti képviselő polgármester politikus SZEMÉLY
Szeged, 2015. április 13. Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP Országos Választmányának elnöke (b), Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke (k) és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az MSZP alelnöke (j2) a szegedi városháza előtt 2015. április 13-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Rendkívüli tétje van az önkormányzati választásoknak a migránsválság kezelése miatt is. Bár a baloldali polgármesterek és a baloldali jelöltek tagadják, hogy egyáltalán válság lenne, többször kiderült, hogy amikor csak lehet, a brüsszeli bevándorláspárti elitet és Soros Györgyöt támogatják.
Vágólapra másolva!

A migrációs válság 2015-ös kezdete óta világosan látható, hogy az illegális bevándorlást pártoló politikai erők Európa-szerte minden lehetséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a bevándorláspárti spekuláns, Soros György migrációs vízióját rákényszerítsék a kontinens országaira.

Frans Timmermans és Soros György Foró: AFP

Célkitűzéseik tekintélyes része

megbukott ugyan a következetesen bevándorlásellenes és a keresztény kultúra mellett kiálló kormányok ellenállásán,

és az EP-választások eredményeként a bevándorlásellenes pártok is jelentősen megerősödtek, de nyilvánvalóan nem adják fel a küzdelmet. Több jel is arra mutat, hogy a kontrollálatlan bevándorlást támogató politikusok kerülőutakon, a települési önkormányzatok eszközként való felhasználásával igyekeznek érvényesíteni akaratukat, amelyre Magyarországon is találtak szövetségeseket.

E stratégiát feketén-fehéren a német Zöldekhez köthető Heinrich Böll Alapítvány fogalmazta meg először, kimondva, hogy

Másképp fogalmazva e mechanizmussal lehetővé válna, hogy az illegális migrációt támogató polgármesterek – figyelmen kívül hagyva a nemzeti kormány, illetve a társadalom álláspontját – befogadják idegen kultúrájú bevándorlók tömegeit. Ezen elképzelésekkel egybecseng a 146 európai nagyvárost tömörítő, brüsszeli székhelyű Eurocities közösség kezdeményezése is, amely lehetővé tenné, hogy az uniós migrációs alapból a városi önkormányzatok is közvetlenül hívhassanak le forrásokat az illegális migránsok befogadásának és integrációjának finanszírozására.

Látható tehát, hogy nem egy elszigetelt koncepcióról van szó, amit alátámaszt a New Pact for Europe (Új Paktum Európáért) nevű kezdeményezés is, amely mögött a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány áll, kidolgozásában pedig Bajnai Gordon volt kormányfő is részt vett.

Bajnai Gordon és Soros György New Yorkban

A javaslatcsomag részét képezi azon helyi önkormányzatok pénzügyi támogatása, melyek befogadják az illegális bevándorlókat. Mindezek alapján egyértelműnek tekinthető a kirajzolódó kép: miután a kötelező kvótarendszer megbukott a bevándorlást ellenző tagállamok ellenállásán, az illegális migrációt pártoló politikai erők alulról építkezve, egyfajta „lopakodó politizálással” próbálják megvalósítani szélsőséges víziójukat, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az európai polgárok akaratát.

Természetesen e tervek megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, hogy a bevándorláspárti brüsszeli elit tagjai szövetségeseket találjanak a városok polgármesterei között, és több körülmény is arra utal, hogy a hazai ellenzékhez köthető polgármesterek nem is zárkóznak el attól, hogy közreműködjenek ezeknek az elképzeléseknek a megvalósításában.

Martin Schulz és Botka László, Szeged polgármestere a szegedi városháza dísztermében 2015. április 13-án Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Lássunk is néhány példát, a teljesség igénye nélkül:

Emlékezetes, hogy 2015 tavaszán Szegeden Botka László találkozott Martin Schulzcal, az Európai Parlament akkori elnökével, közismerten bevándorláspárti vezető politikussal. Egy évvel a találkozó után Schulz a Stern magazinnak ezt nyilatkozta:

Nemrégiben Szegeden jártam, ami egy derék baloldali város. Oda lehet küldeni bármelyik menekültet.

Botka párttársa, Gajda Péter kispesti polgármester 2016-ban a kötelező kvóták elutasításáról szóló önkormányzati határozat meghozatalára vonatkozó kormánypárti előterjesztést lesöpörte az asztalról, majd a 2018-as országgyűlési választások kampányában a Fidesz-KDNP plakátjait – melyek arra hívták fel a figyelmet, hogy az ellenzék bevándorláspárti – matricákkal letakartatta kerületében.

Az ellenzéki összefogósdi szombathelyi polgármesterjelöltje, Nemény András egy korábbi testületi ülésen szintén beismerte, hogy támogatja a bevándorlást:

– mondta. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Nemény azon elosztási rendszer mellett állt ki, amelyet a magyar választók a 2016-os kvótaellenes népszavazáson elsöprő többséggel elutasítottak.

Karácsony Gergely és pártja, a Párbeszéd Magyarországért sem hagyott kétségeket: a párt 2015-ös közleményében az illegális bevándorlók laktanyákban való elhelyezését javasolta. Karácsony alpolgármestere, Szabó Rebeka egy 2016-os előterjesztésében bevándorlók számára is lehetővé tette volna szociális bérlakások megpályázását Zuglóban.

Márki-Zay Péter és Botka László zászlót bont Forrás: Facebook

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester Kálmán Olgával közösen írt könyvében ezt írja: „a legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció”, majd hosszasan fejtegeti a befogadó, nyílt társadalom megteremtésének fontosságát, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva a magyar választópolgárok többször is kifejtett egyértelmű akaratát.

Teljesen egyértelműen kimondhatjuk tehát: az októberi önkormányzati választáson azt is célszerű megfontolni, hogy lehet-e bizalmat szavazni olyan politikusoknak, akik sunyi módszerekkel, a választók megkerülésével asszisztálnának az európai bevándorláspárti erők terveinek végrehajtáshoz.