Csúcson az ellenzéki gyűlöletkampány: egy siófoki fideszes autógumiját alászegelték

Vágólapra másolva!
Új szintre lépett az ellenzéki gyűlöletkampány az idei önkormányzati választási kampányban. Balogh Renáta, siófoki fideszes jelölt arról számolt be közösségi oldalán, hogy ismeretlenek direkt alászegelték az autógumiját. A többgyermekes, fiatal anyuka bele sem akar gondolni abba, mi történt volna, ha nagyobb sebességgel indult volna el, és lányai is az autóban ültek volna. 
Vágólapra másolva!

"Megrázó eset történt velem tegnap. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megeshet" - írta ki felindultan Facebook-falára Balogh Renáta, a Fidesz-KDNP siófoki képviselőjelöltje. A politikus részleteiben mesélte el, mi történt vele, és hova jutott a kormányellenes erők által gerjesztett gyűlölködés a turisták által legnagyobb számban látogatott balatoni üdülőtelepülésen. Elmondása szerint aláírásgyűjtés közben hazaszaladt ebédelni, csakhogy a kocsiba beülve furcsa hangokra lett figyelmes, úgy érezte, mintha "kopogna a kerék". Ezt követően kiszállt a járműből, és észrevette, hogy az defektes lett. "Nem igazán értettem, mi történt, mígnem felfedeztem egy fémlapon lévő szöget, amit rátett valaki szándékosan a kerékre" - értetlenkedett a kormánypárti politikus. Mivel nem volt tiszta számára, pontosan mi is történt, ezért egy mobilgumishoz fordult segítségért. A szakember elmondta neki, hogy

ez egy olyan szakszerűen elkészített szerkezet, ami a gumi kilyukasztására készült.

Magyarán nem kevesebb történt, minthogy

ellenzéki aktivisták meg akarták félemlíteni a fideszes politikust.

A többgyermekes, fiatal anyuka kétségbeesetten arról is írt, hogy bele sem akar gondolni abba, mi történt volna, ha nagyobb sebességgel indult volna el, és lányai is az autóban ültek volna. "Édesanyaként, nőként értetlenül állok a történtek előtt, hogy ki és miért akar nekem, a családomnak ártani? Kinek állok útjában, aki így akar fenyegetni, bántani?" - értetlenkedett az ellenzéki akción Balogh, aki bevallása szerint nagyon megijedt a történtek miatt.

Frusztráltak, ezért gyűlölködnek

Hivatalosan két hete szombaton startolt el a pártok önkormányzati választási kampánya, azóta szinte minden napra jut egy Baloghéhoz hasonló történet. Mint ismert, a kormányellenes erők közel egy évtizede sikertelenek, ami látványosan frusztrálttá teszi őket. Portálunk elsőként számolt be róla, hogy Hranek Ferenc, az MSZP egyik külsős bizottsági tagja Szabó Csabának, a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltjének halálát vizionálta közösségi oldalán.

Szintén az Origo írta meg először, hogy a gyűlölködés mellett előkerült a kormánypárti szavazók szidalmazása is az ellenzék kelléktárából. Balla István, a Demokratikus Koalíció komáromi önkormányzati képviselőjelöltje birkának titulálta a Fidesz támogatóit, illetve közvetve minden nyugdíjast a Facebook-oldalán. "Csökkent a birkahús ára! Már csak 9000 forint egy szavazat ára" - így gúnyolódott a Gyurcsány-párti politikus.