Újabb gyanús jelölt a momentumos Soproni körül

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek azzal keresték meg a terézvárosi Fidesz egyik önkormányzati jelöltjét, hogy körzetbeli ellenfele, a szocialista Bálint György a józsefvárosi piac utolsó vezetőjeként kétes hírnevet szerzett magának. Egyelőre még nem lehet tudni, hova fut ki a történet, az viszont biztosnak látszik, hogy újabb gyanús múltú politikus kapott helyett Soproni Tamás momentumos polgármesterjelölt VI. kerületi jelöltjei között.
Vágólapra másolva!

A Terézvárosi Aktuális vasárnap számolt be arról, hogy a városrész képviselő-testületének legutóbbi ülésén Császárné Csóka Ilona fideszes képviselőjelölt - a hivatali visszaélés miatt elítélt szocialista Hatvani Csabához fordulva - ismertette, hogy az elmúlt napokban több alkalommal is ismeretlen telefonhívásokat, és e-maileket kapott körzetbeli ellenfeléről, a szocialista Bálint Györgyről.

Ismeretlen telefonhívások, e-mailek

Mint felszólalásából kiderült, többször is egy privát telefonszámról keresték, és amikor "felvette a kagylót", egy számára ismeretlen férfi azt közölte vele, hogy

MSZP-s vetélytársa a józsefvárosi piac utolsó vezetőjeként felettébb kétes hírnevet szerzett magának.

Császárné Csóka Ilona azt is elmondta, hogy névtelen e-mailt is kapott, amiben szintén az ellenzéki jelölt sötét múltjáról és sötét jelenéről tájékoztatták. Ezt követően megkérdezte Hatvanitól, a helyi szocialisták elnökétől, hogy neki, illetve a társainak van-e félnivalójuk párttársától, barátjától, üzlettársától, Bálint Györgytől. A politikus cinikusan úgy válaszolt, ha Csóka Ilona veszélyben érzi magát, akkor forduljon a rendőrséghez, biztosan védelmet kap majd. A blog arról is írt, hogy Hatvanit kifejezetten idegesítette a fideszes képviselő felszólalása, az ülés szünetében arról faggatta, hogy a névtelen megkeresésben mit mondtak, mit írtak.

Újabb kétes múltú politikus Soproni Tamáséknál

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az ismeretlen informátor pontosan miről tájékoztatta a fideszes politikust, az viszont biztos, hogy Bálint múltja közel sem patyolat tiszta, és közel sem csak Terézvárosról szól.

2014 júniusában az azóta megszűnt Népszabadság arról számolt be, hogy a MÁV birtokba vette a józsefvárosi kínai piac területét, aminek keretében legalább száz rendőr sorakozott fel a létesítmény egyik bejárata előtt. A területet ezt megelőzően a Komondor Kft. bérelte, és üzemeltette, aminek ügyvezetője Bálint volt. Az adásvétel közel sem sikerült gördülékenyen, azt hosszas vita előzte meg. A volt piac birtokba vételekor megjelent Bálint, aki

előbb indulatosan megtiltotta, hogy felvételek készüljenek róla, és közölte, nem válaszol egyetlen kérdésre sem.

Pár perccel később azonban meggondolta magát, és hosszú monológba kezdett. Többek között arról beszélt, hogy az állam eljárását jogszerűtlennek, igazságtalannak és feleslegesnek tartja. Hozzátette, ha kapna még két hetet, akkor eltakarítaná a romokat, hogy "szép rendben adhassa át a területet, és elvigye a még hasznosítható vasat." Mint látható,

egy újabb olyan jelölt bukkant fel a terézvárosi ellenzéknél, aki korábban más kerületben próbált szerencsét.

Egész konkrétan: Bálint a VIII. kerületből a VI. kerületre váltott.

Bálint György, a terézvárosi MSZP jelöltje a józsefvárosi piacon Forrás: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Szép ez a csapat

Ahogy korában beszámoltunk róla, nem Bálint az egyetlen furcsa jelölt Soproni Tamás momentumos polgármesterjelölt csapatában.

A kerület ügyeit jól ismerő Terézvárosi Aktuális információi szerint Soproni nem meri elindítani Hatvanit, aki helyett Gaár állhat startvonalhoz októberben. A Magyar Nemzet egyébként arról írt korábban, hogy nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a momentumos polgármesterjelölt nem magától válogatta össze ezeket az embereket, hanem az Andrássy úti ingatlanpanama ügyében érintett kerületi szocialisták nyomására állt össze a csapata.