Kétségbeesetten védik a magyarok pénzét elvenni akaró Gyurcsánynét a DK-sok

DOBREV Klára
Strasbourg, 2019. július 16. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) egykori alelnöke közösségi oldalán közzétett írásában kiállt Gyurcsányné mellett, aki egy tévéinterjúban arról beszélt, nem támogatja, hogy Magyarország többmilliárd forintot kapjon határvédelemre az Európai Uniótól. Zavaros gondolatmenetében egészen odajutott, hogy felesleges volt a kerítést felállítani a déli országhatárra. Újabb migrációpárti megnyilvánulás a DK-tól.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Gyurcsányné arról beszélt az ATV hétfő esti műsorában, hogy nem támogatja a magyar kormánynak azt a követelését, miszerint az Európai Unió térítse meg a déli határkerítés költségeinek felét. Sőt, kiderült, egy fillért sem adna. Azt állította, a magyar kormány a határkerítés felépítésével nem állította meg a menekültválságot. Ennek a zavaros DK-s gondolatmenetnek - amit most Bauer is kifejtett - a lényege az, hogy ugyan a migránsok Magyarországra nem tudnak jönni, de más országok felé mennek, így valójában értelmetlen a kerítés.

Magyarán a bukott kormányfő felesége nem támogatja, hogy a magyar állam milliárdokat kapjon az Európai Uniótól, ami még a Demokratikus Koalíció esetében is módfelett erősnek számít. Akármilyen meglepőnek tűnnek ezek a gondolatok, egy újabb DK-s politikus csatlakozott Gyurcsányné vállalhatatlan álláspontja mellé.

Együtt vennének el milliárdokat a magyaroktól

Bauer Tamás csütörtök reggel "Bátor nem" címmel írt egy meglehetősen zavaros posztot, amely oda futott ki, hogy Gyurcsányénak teljesen igaza van abban, hogy Magyarország ne kapjon többmilliárd forintos támogatást az EU-tól. Indoklása szerint a magyar kormány által felállított "kerítés nem védi Európát semmitől, amitől Európa védelemre szorul."

A Gyurcsány-párti politikus ezzel nemcsak az Európában szimbolikusnak számító határzárat támadta, hanem egyúttal pozitív jelenségként mutatta be a migrációt. Ráadásul egyértelművé tette: Magyarország megvédése nem érdekli, csak - úgymond - Európáé.

Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció korábbi alelnöke Fotó: Magócsi Márton [origo]

Mindez azért furcsa, mert az országgyűlési választást megelőző kampányban a DK tagadta, hogy lebontaná a kerítést, és hogy beengedné a migránsokat az országba. "A kerítés legfeljebb arra volt jó, amikor elkészült, hogy ne a magyar, hanem a boszniai határ felé menjenek tovább Szerbiából, akik még jönnek" - Bauer szédítő tempóban folytatta a határzár jelentéktelenítését. Zavaros gondolatmenetébe még azt is sikerült belevennie, hogy a határkerítés nem Európát, nem Magyarországot, hanem a Fideszt (!!!) védi a magyarok elégedetlenségével (!!!) szemben. Ebből persze logikusan az következik, hogy ha migránsok jönnének tömegével Magyarországra, akkor a magyarok elégedetlenek lennének, de Bauer Tamásnak nem tűnik fel az ellentmondás.

Ismert, májusban a Fidesz-KDNP pártszövetség a szavazatok több mint ötven százalékát kapta, kimagasló eredményt elérve Európában. Ez nem zavarta Gyurcsány egykori alelnökét, aki még egyszer megismételte álláspontját arról, hogy Gyurcsányénak igaza van: "A kormány követelését, hogy még a kerítésért is az Unió fizesse, nem szabad támogatni" - fogalmazott. Írását azzal fejezte be, hogy úgy kell beszélni, ahogy azt a magyaroktól milliárdokat elvenni szándékozó Gyurcsányné tette.