Gyurcsányné megint Magyarország ellen támad

- vote Horizontal
Opposition prime minister candidate Ferenc Gyurcsany (L) of the 'Democratic Coalition' and his wife Klara Dobrev, cast their ballots in a polling station located in a school in Budapest on April 8, 2018 during the general election. - Hungary votes in parliamentary elections on April 8, 2018 that will decide whether nationalist Prime Minister Viktor Orban wins an expected third consecutive term. (Photo by Peter Kohalmi / AFP)
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferencné határozottan kiállt az ellen, hogy Magyarország Brüsszeltől megkapja a határvédelem költségeit. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője még azt a 6,6 milliárdot is sokkalja a magyaroktól, amit Brüsszel ad, miközben a kormány 2015 óta már több mint 500 milliárd forintot költött az ország biztonságának a megőrzésére. Az lenne a logikus, ha Brüsszel ennek a felét kifizetné. Gyurcsányné legújabb megszólalása egyértelműen bizonyítja, hogy továbbra is kiáll a migránsok betelepítése mellett. A DK EP-képviselője egyébként nem első alkalommal politizál a magyar érdekekkel szemben, legutóbb az Európai Parlament magyar tagjainak megszavazása ellen lobbizott. Gyurcsánynénak egyébként május óta sikerült egy óriási botrányba is keverednie azzal, hogy egy közönséges csalót alkalmazott munkatársaként. 
Vágólapra másolva!

A magyar kormány méltatlannak tartja, hogy Brüsszel a határvédelemre fordított kiadások mindössze alig több mint egy százalékát térítené meg Magyarországnak – mondta még hétfőn Hollik István kormányszóvivő. A leköszönő Európai Bizottság úgy döntött, hogy

húszmillió eurót, átszámítva 6,6 milliárd forintot térít meg a felmerülő magyar költségekből,

ám az összeg kizárólag ebben az évben, a magyar–szerb határszakaszon járőrszolgálatot teljesítő állomány finanszírozására fordítható.

Orbán Viktor miniszterelnök még 2017-ben fordult Jean-Claude Juncker bizottsági elnökhöz, hogy a sokat emlegetett szolidaritás jegyében fele részben járuljon hozzá a határon a kerítés építéséhez és a védelem költségeihez.

2015, a kerítés megépítése óta eddig összesen 504 milliárd forintot fordított a magyar kormány határvédelemre.

Brüsszel pofátlan választ küldött a határvédelem költségeinek megtérítésével kapcsolatban Forrás: police.hu

Gyurcsányné nem támogatja a 250 milliárd kifizetését, de még a hatmilliárdot sem

A felháborító brüsszeli javaslat az ATV hétfő esti műsorában is téma volt. A televízió Gyurcsánynét kérdezte az ügyről. A DK EP-képviselője többszörös mellébeszélést követően azt a kérdést kapta a műsorvezetőtől:

Minderre Gyurcsányné zavarosan azt válaszolta, a magyar kormány a határkerítés felépítésével - amit már nem kell lebontani, mert egyébként többe kerülne lassan a lebontása, mint a felépítése, és sokkal jobb helye van a pénznek, mondta - nem állította meg a menekültválságot. Majd ismételten elhangzott a kérdés, hogy:

Igen, vagy nem? Gyurcsányné pedig határozottan azt közölte, hogy Nem!

Tehát nem támogatja, hogy a magyar állam 250 milliárd forintot kapjon az Európai Uniótól.

Vajon mit várhatunk a jövőben azoktól az emberektől, akik nem tartják fontosnak, hogy a saját hazájuk támogatást kapjon?

Gyurcsányék ismét Magyarországra támadtak Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Gyurcsányné a magyarok ellen szavazott

Nem ez az első alkalom, hogy a magyar emberek akaratával helyezkedett szembe Gyurcsányné és pártja. Legutóbb arról írtunk, hogy évtizedes hagyományt rúgott fel az ellenzék, köztük Gyurcsánynéazzal, hogy a kormánypárti európai parlamenti (EP) képviselők pozíciószerzésének bojkottját hirdették meg. Bár a konszenzus szerint az EP-s tisztségeket a különböző pártok az ott megszerzett mandátumaik arányában osztják el, több ellenzéki politikus ezt figyelmen kívül hagyva bosszúpolitikát hirdetett meg.

Precedens nélküli volt az EU eddigi történetében az, amit a magyarországi balliberális képviselők tettek július elején.

Arra ugyanis még sosem volt példa, hogy az EP-ben a saját hazájuk jelöltjeinek megszavazása ellen kampányoljanak európai parlamenti képviselők.

Eddig csupán olyan történt, hogy egyes képviselők pártpolitikai okokból nem szavazták meg a más pártokból érkező jelölteket, de az most először fordult elő, hogy a pártcsaládjuk egészét akarják meggyőzni arról, hogy egységesen lépjenek fel a saját országukból érkező jelöltek megválasztásával szemben.

Gyurcsányné nem habozik, ha a magyarokat kell támadni Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bevándorláspárti érdekek és Sargentini

Gyurcsányné egyébként hosszú évek óta egyértelműen a brüsszeli bevándorláspárti elit érdekeit képviseli.Világosan kiderült a mögöttünk hagyott kampányban, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja ugyanis Európai Egyesült Államokat akar, és listavezetőjük világossá tette, hogy

a DK politikusai továbbra is Brüsszel érdekeit képviselnék Magyarországon.

A DK európai parlamenti képviselői az elmúlt években is minden brüsszeli bevándorláspárti javaslatot megszavaztak: támogatták a migránsvízum és a kötelező kvóta bevezetését, a Soros-szervezetek támogatásának növelését, a migrációt elutasító országok megbüntetését.

Gyurcsányné korábban szemrebbenés nélkül állt ki a szintén magyarellenes Judith Sargentinimellett is. Gyurcsányné büszkén vállalta,hogy Judith Sargentinihez hasonlította Kálmán Olgát, büszke, határozott nőnek titulálva a holland baloldali politikust.

Óriási botrányok Gyurcsányné körül

Bár Gyurcsányné csak néhány hónapja EP-képviselő, az Origo máris feltárt egy óriási botrányt a politikus körül. Kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc felesége két akkreditált asszisztense egyikének nem magyar szakembert választott, hanem egy portugál férfit, Jose Alberto Alves Pereirát. Döbbenetes eltitkolt információkra bukkantunk a portugál sajtóban. Jose Alberto Alves Pereira a portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének - konkrétan a delegációvezetőnek - volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a portugál rendőrség.

A tanácsadó ugyanis, akihez Gyurcsányné annyira ragaszkodott, 2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze, még dokumentumokat is hamisított.

Ezért kellett távoznia a portugál küldöttségtől. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint nem névrokonságról van szó, ez a Jose Alberto Alves Pereira ugyanaz a Jose Alberto Alves Pereira.

Nincs hiány a botrányokban Gyurcsányné körül Fotó: Polyák Attila - Origo

Gyurcsányné a DK-delegációhoz akkreditált asszisztensei között ezen felül is találtunk érdekes, régi visszatérő nevet, Heil Péter személyében, aki az NFÜ elnökhelyettese volt 2002-től, Gyurcsánynéval egyidejűleg.

Heil neve olyan botrányos ügyekben is felmerült, mint a fejlesztési informatikai rendszer zűrös kijátszása a Welt 2000 Kft-nek, amely ügyben még mindig nyomozás folyik hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Heil az NFÜ után Bajnai kabinetfőnöke is volt, de Gyurcsányék a kormányváltást követően sem engedték el a kezét, hiszen a családi cégbirodalom zászlóshajójának számító Altus-ban lett tanácsadási igazgató. Az pedig különösen pikáns, hogy a volt NFÜ-vezér volt az ellenőr, aki az Altus-on keresztül vizsgálhatta az uniós pénzek lehívását az Európai Bizottság megbízásából.