Már a HVG sem tagadja a szegedi ellenzéki háború létét

Botka László alakuló ülés beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Már a hvg sem tudja tagadni a szegedi ellenzéki háború létét, azaz hogy Botka korábbi szövetségese elindul a polgármesterrel szemben. Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, Lauer István, Kiskundorozsma MSZP-s önkormányzati képviselője bejelentette: független polgármester- és képviselőjelöltként indul Szegeden, miután Botka DK-val kötött egyezsége fejében kikerült az indulók csapatából. Most a HVG-nek beszélt arról is, hogy vannak a körzetében folyó projektjei és tervei, amelyeket meg akar még valósítani.
Vágólapra másolva!

A szegedi ellenzéki háború pénteken robbant ki, miután a korábbi Botka-szövetséges Lauer István a rendkívüli közgyűlésen bejelentette indulását a régi 5-ös kivezetőjénél tervezett Pick gyár kapcsán.

mondta az önkormányzati képviselő azután, hogy az Összefogás Szegedért húsz jelöltjéből kimaradt.

Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor

Az ellenzéki háború eszkalálódását már a balliberális álhírgyár, HVG sem tudja tagadni, és vasárnap beszámoltak Lauer indulásáról, valamint meg is kérdezték a képviselőt a terveiről.

Lauer a HVG-nek elmondta, hogy 13 évet szolgált képviselőként a körzetében, ahol vannak folyó projektek, amelyekben ő otthonosan mozog, de tervei is vannak a településrészen. Emellett elismerte, hogy a pártok a helyi közéletben is megkerülhetetlenek, de nem biztos, hogy a pártpolitikának kell ott dominálnia.

Ő már nem az első, és talán nem is az utolsó ember Botka László közvetlen környezetéből, aki elhagyja a polgármestert. Ilyen volt legfontosabb bizalmasa: Solymos László, aki hirtelen mondott le alpolgármesteri feladatairól; de Mózes Ervin is nyugdíjba ment, miután első fokon elítélték a parkolóbérletes botrányban, amiben további Botka-bizalmasok is érintettek.