Vágólapra másolva!
A nőket ért szexuális erőszak ellen indított kampányt a hétszeres bajnok futónő, Makai Viktória, akit 5 évvel a soroksári futónő meggyilkolása után, tavaly októberben támadott meg egy férfi az utcán. A Borsnak elárulta, hogy megváltozott az emberekhez fűződő viszonya, és azt is, mit látott, amikor a támadója szemébe nézett a tárgyaláson. 
Vágólapra másolva!

"A kórházban írtam meg az első rövid beszámolót a sportolói oldalamra a támadás utáni napon. Egy szűk réteg követi, akikkel mindent megosztok a futással kapcsolatban. Álmomban sem gondoltam, hogy hamarosan hatalmas felhajtás vesz majd körül. A betegágyon aztán gyorsan tudatosult, a velem történtek óriási hatással vannak az emberekre.

Minél többször elmeséltem, annál könnyebben tudtam beszélni róla. Egy idő után már 'külső szemlélőként' emlékeztem vissza a szörnyű pillanatokra.

A traumám szempontjából a feldolgozásban sokat segített, s szívesen kommunikáltam róla" - mondta az interjúban.

Makai Viktóriát egy októberi vasárnap tavaly, futás közben támadta meg egy magas férfi, és megpróbálta megerőszakolni.

Nem sikerült, mert a férfinak nem volt rendes erekciója.

A kétgyerekes anyát végül a férje mentette meg, aki a nő után indult. A férfit nem sokkal később elfogták a rendőrök.

- tette hozzá a sportoló,

aki kampányt indított a szexuális erőszak áldozataiért.

Azt is elárulta, hogy az elmúlt hónapokban többen megkeresték a saját történetükkel, amire nem volt felkészülve. Ezek jobban megérintették, mint az a próbálkozás és fizikai erőszak, amit neki kellett átélnie.

A férfit végül megvádolták a Viktória elleni támadással. Már javában zajlik a per. Már több tárgyalási napon túlvannak, de még nem zárták le az ügyet.

"Az elsőre nagyon készültünk. Sokkoló volt.

Amikor a kommandósok bilincsbe verve hozták a lehajtott fejű, síró férfit, még én is részvétet éreztem iránta.

Az óriási kamerák kereszttüzében egy érzelmi hullámvasúton éreztem magam. A második alkalom semmiben sem hasonlított erre. A bírósági ellenőrzésnél hárommal állt előttünk a már otthonról, a GPS-es futóórámhoz hasonló nyomkövetővel a lábán érkező István. Színes baseballsapkát és napszemüveget viselt, hirtelen egy hollywoodi filmben éreztem magam"

- emlékezett vissza, majd hozzátette, hogy

a támadója azóta sem kért bocsánatot, és amikor végre sikerült a szemébe néznie, csak azt látta, hogy kellemetlenül érzi magát a tárgyalóteremben.

A nő azt mondta, a sérülései ugyan már begyógyultak, a lelki sebei viszont nem, de ezeken folyamatosan dolgozik. Azt is elárulta, hogy többször álmodott olyat, hogy kergetik, és olyat is, hogy próbálja használni az erejét, de nem sikerül. Most abban bízik, hogy a férfi megkapja a neki járó büntetést, ami majd elrettenti azokat, akik ilyen támadást akarnak elkövetni.