Novotny Antal kiemelte, hogy a Magyar Ízek Utcáját azért hozták létre, hogy
bemutassák, mennyi finomság van a Kárpát-medencében.
Az idén tizedik alkalommal megrendezett eseményen a "tűzön főtt" projekt keretében határon túlról és belülről érkezett főzőasszonyok és férfiak mutatják be saját gasztrokultúrájukat.
Sok finomságot meg lehet kóstolni itt, mint például a mákos, édes pogácsát, a sós, borsos, tejfölös kalácsot,
a paradicsomos töltött káposztát vagy a szőlőleveles töltikét
- mondta.
Novotny Antal hozzátette, hogy a következő két napban is jó idő ígérkezik,
ezért továbbra is minden érdeklődőt várnak a Magyar Ízek Utcájába,
kiemelve, hogy az ide érkezők megkóstolhatják Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Szent István-napi kenyeret is.