Soros György leleplezte saját magát: még több pénzt ad egyetemének

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A bevándorláspárti milliárdos, Soros György, a Budapesten fenntartott magánegyeteme honlapján üzente meg, hogy nem hagyja magát, tovább növeli magyarországi befolyását, ennek érdekében pedig a jövőben még több pénzt fog költeni a CEU hazai tevékenységére. Korábban Soros és a jelentős részben általa pénzelt balliberális média azt hazudta, hogy a kormány elüldözte az egyetemet Magyarországról. Soros most lebuktatta saját magát és propagandasajtóját is: ha ez tényleg így lenne, akkor a milliárdos nem költene a budapesti oktatási intézményére.
Vágólapra másolva!

A néhány napja 89. születésnapját ünneplő Soros György az egyeteme honlapján tett közzé egy írást.

A bejegyzés elején azt hazudja, hogy a magyar kormány arra kényszerítette az általa fenntartott oktatási intézményt, hogy az Amerikában akkreditált képzéseit Bécsbe költöztesse.

Ugyanakkor ezt a kijelentést a bevándorláspárti milliárdos maga cáfolja meg a következő bekezdésben, hiszen közli, hogy egyeteme elkötelezett a további képzések folytatására a budapesti székhelyén, amelyek nemcsak az akadémiai, hanem a tágabb közönség számára is nyitva állnak, magyarán

az elkövetkező időszakban is aktívan be kíván avatkozni a magyar belpolitikába, a bevándorláspárti balliberális pártok oldalán.

Soros nyomatékosította, hogy

a budapesti CEU ezekben számíthat a Nyílt Társadalom Alapítványra és az ő személyes anyagi támogatására is.

Majd megerősítette júniusi bejelentését, miszerint az egyeteme magyarországi tevékenységére

Írása végén megköszönte a CEU rektorának, a Justin Trudeau kormányfő-féle kanadai Liberális Párt bukott elnökének, a hazai belpolitikába állandóan beavatkozó Michael Ignatieff-nek az egyeteme iránti lojalitását.

Ahogy azt korábban többször megírtuk, az ellenzéki média ugyan előszeretettel állítja be a Soros-egyetem ügyét úgy, mintha azt kormányzati döntésekkel elüldözték volna, de ez nincs így.

Mindössze néhány képzést visznek Bécsbe.

A Soros-egyetem korábbi bejelentése, hogy Bécsbe viszik azokat a képzéseiket, amelyek amerikai diplomát adnak, egyszerű trükk volt,

ezt is közöltük.

Az egyetem többi része marad ugyanis Magyarországon.

A Soros-egyetemmel kapcsolatban már 1993 óta folyt jogi vita, a helyzetet végül a 2017-es felsőoktatási törvény rendezte.

A jogszabály szerint ugyanis a hazánkban működő külföldi felsőoktatási intézmények csak akkor adhatnak ki külföldi diplomát, ha a származási országukban is működnek, és ott székhellyel rendelkeznek.

Magyarországon jelenleg is számos külföldi egyetem jogosult külföldi diplomát kiadni, mint például a Boston University School of Law vagy a McDaniel College, illetve a neves európai egyetemek közül például az Oxford Brookes University.