Ezernél is többen jógáztak Budapest felett

jóga, citadella
Vágólapra másolva!
Hatalmas érdeklődés mellett tartották meg a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad újabb sporteseményét augusztus második hétvégéjén. A Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig elnevezésű rendezvényen több, mint ezer ember gyakorolhatta ennek az indiai testedzési módszernek a legkülönfélébb irányzatait a főváros egyik legszebb helyszínén.
Vágólapra másolva!

A családbarát eseményen nem csupán a tapasztalt, aktív jógások vehettek részt, a szervezők külön figyelemmel voltak azokra is, akik csak most kezdenek ismerkedni ezzel a vallási, filozófiai hátterű sporttal.

- emelte ki köszöntőjében Ankita Sood, India jóga nagykövete.

Az érdeklődők a Sivananda, Iyengar, Vrindávan Gangótri, Himalájai, a Kundalini, illetve Forrójóga órákon vehettek részt. Forrás: BVA

Az elhangozottak szellemében a teltházas, ingyenes esemény szombati napján a mozgásforma legkülönbözőbb irányzatainak neves hazai oktató, köztük Képes Andrea, Beöthy Árpád, Répássy Erika, N. Szabó Katalin, Kormos Éva, illetve Kováts Dea tartottak foglalkozásokat 17 és 23 óra között.

Hatalmas érdeklődés mellett tartották meg a "Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig" elnevezésű rendezvényt. Forrás: BVA

Az általuk vezetett foglalkozásokon regisztrált érdeklődők Sivananda, Iyengar, Vrindávan Gangótri, Himalájai, a Kundalini, illetve Forrójóga órákon vehettek részt. Természetesen azok sem maradtak program nélkül, akiket egyelőre még csak a kíváncsiság csábított ki a rendezvényre. Őket a Gellérthegyen, közvetlenül a Citadella alatt elhelyezkedő parkosított területen várták színes, tartalmas programokkal a Jóga-pikniken, ahol bemutatkozhattak a különböző jógaiskolák, jógairányzatok, valamint szakmai előadások, beszélgetések, gyermekjóga, illetve koncertek is szórakoztatták az érdeklődőket.

Illusztris helyszínen jógázhattak a szerencsések hétvégén. Forrás: BVA

A számos látogatót vonzó szombati programok után, a rendezvény – elnevezéséhez híven – vasárnap pirkadatkor folytatódott. A korán kelő vállalkozók a hétvége második felét Napüdvözlő és Astánga Vinyásza jógával indíthatták hajnali a Citadellán 4:30 és 6 óra között.

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad a továbbiakban is különféle sportok kipróbálására nyújt lehetőséget elkövetkező hónapokban.

Augusztus végén kerül megrendezésre a Budapest Urban Games, majd szeptembertől ismét várhatók tanácsadással kísért szabadtéri edzések, ahol ezúttal a fitnesz kerül majd előtérbe, illetve október első hétvégéjén mindenkit vár Normafa és a Nordic Walking nap is.

Kövesse Budapest 2019 Európa Sportfővárosa online felületeit itt és itt!