Kirúgták a manhattani börtönigazgatót a pedofil milliárdos halála miatt

Vágólapra másolva!
A tárca közleménye szerint a börtön igazgatóját áthelyezték, míg a börtön két másik tisztségviselőjét a vizsgálatok lezárultáig szabadságra küldték. Kerri Kupec, az igazságügyi minisztérium szóvivője bejelentette azt is, hogy a manhattani börtönnek új ügyvezető igazgatója lesz James Petrucci személyében.
Vágólapra másolva!

A döntést azt követően hozták nyilvánosságra, hogy Donald Trump elnök teljes körű vizsgálatot követelt Epstein halála körülményeinek feltárására.

A rendőrség és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el. Az igazságügyi orvosszakértő azonban a boncolás után - vasárnap este - azt közölte, hogy további információkra van szüksége a halál okának megállapításához.

William Barr igazságügyi miniszter már szombaton vizsgálatot ígért, és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) meg is kezdte a nyomozást, a szövetségi nyomozók a hét végén az amerikai Virgin-szigetekhez tartozó Kis St. James-szigeten - Epstein magánszigetén - voltak, ahol átkutatták a milliárdos "szextanyaként" emlegetett birtokát.

William Barr hétfőn New Orleansban azt is bejelentette, hogy a börtönben "komoly szabálytalanságok" történtek, és egyben felelősségre vonásokat helyezett kilátásba.

Barr azt is közölte, hogy az Epstein bűncselekményeivel kapcsolatos eljárások folytatódnak, és a többi felelős sem menekülhet majd az igazságszolgáltatás elől.

- fogalmazott.


Miközben Epstein halálának körülményeit illetően különböző elméletek kaptak lábra,

a CBS televízió kedden arról közölt riportot, hogy szombatra virradóra kiabálást és sikoltozó hangokat lehetett hallani Epstein cellája felől.

Az is kiderült, hogy két börtönőr próbálta újraéleszteni őt, miközben azt ismételgették: "lélegezz, Epstein, lélegezz!".

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt milliárdos Jeffrey Epsteint szombatra virradóra találták eszméletlenül a cellájában, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni.