A kórházban tartóztatták le az újbudai késelőt

Bűnügyi helyszínelő bemegy egy társasházba a XI. kerületi Csóka utcában, ahol egy lakásban megszúrt két embert egy 17 éves fiú 2019. augusztus 8-án. A házi őrizetben lévő fiú egy kőbányai lakásból szökött meg, levágta lábáról a nyomkövető eszközt, majd a Csóka utcai lakásba ment, ahol egy késsel megszúrt egy lányt és annak édesanyját, majd magát is megsebesítette. Mind a hárman életveszélyben vannak
Vágólapra másolva!
A kórházi ágyán rendelték el a letartóztatását annak a fiúnak, aki a múlt héten a kőbányai otthonában levágta magáról a nyomkövetőjét, átment Újbudára a szerelméhez, és megkéselte a lányt és az anyját is, majd magával is végezni akart. Egyelőre viszont nem kerül börtönbe, a kórházban marad – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A 17 éves D. Krisztofer azért akarta meggyilkolni a lányt, mert az szakított vele. Miután megkéselte volt szerelmét és az anyját is, a saját torkát is elvágta.

A fiút hétfő délelőtt a budai kórház traumatológiai osztályán tartóztatták le.

A bíró, az ügyész és az ügyvédek is bementek a kórházba. A Bors információi szerint a fiú részleges beismerő vallomást tett, elismerte, hogy késsel ment a Csóka utcába.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

"Jobban van, és fel fog épülni" – mondta a fiú anyja a lapnak. D. Krisztofer egyelőre nem kerül börtönbe, mert még nincs szállítható állapotban. A megkéselt lány, Vanessza is még a kórházban van.

A szúrás elérte a szívét, a családja abban reménykedik, hogy már túl van az életveszélyen.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

– mondta a lány nevelőapja D. Krisztofer letartóztatásával kapcsolatban.

Ahogy korábban megírtuk, a 17 éves fiúnak egy korábbi ügye miatt nyomkövetőt kellett hordania. Múlt héten, csütörtökön levágta magáról a nyomkövetőt, megszökött a kőbányai otthonából, és átment Újbudára a korábbi barátnőjéhez.

Ott rátámadt a lányra és annak anyjára is, majd magával is végezni akart.

A fiú ellen több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt indítottak nyomozást.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!