Kigyulladt a királyszentistváni hulladéklerakó

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki a királyszentistváni hulladéklerakóban szombat délután, ahol több mint nyolcvan tűzoltó dolgozik a lángok oltásán - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. 
Vágólapra másolva!

Friss:

Már közel ezer négyzetméteren ég hulladék a királyszentistváni szeméttelepen.

Az oltásban a veszprémi, a balatonfűzfői, a pétfürdői, az ajkai, a kisbéri, a székesfehérvári és a siófoki hivatásos, valamint a tótvázsonyi és a zirci önkéntes tűzoltók dolgoznak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Az egységek egy vízágyút, két vízpajzsot és több vízsugarat is bevetettek, az oltást munkagép is segíti.

Csondor Henrietta, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen és a környező településeken is méréseket végez. Mivel a felfelé szálló meleg légáramlat a magasban teríti szét a füstöt, ezért egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt sehol sem tudtak kimutatni.

Szombat kora délután kapott lángra a szemét a királyszentistváni hulladéklerakóban Forrás: www.veol.hu/ Veszprém megyei hírportál

A szeméttelepen az első információk szerint

mintegy négy méter magasan és hatvan méter hosszan ég a hulladék.

A helyszínen vizsgálatokat végez a katasztrófavédelmi mobil labor is - tette hozzá a szóvivő.

A Veszprém megyei hírportál, a VEOL.hu beszámolója szerint a mobil labor mérései nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét.