A kommunista besúgó után újabb gyanús jelölt a momentumos polgármesterjelölt mellett

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki terézvárosi polgármesterjelölt, Soproni Tamás (Momentum Mozgalom) csapatának egyik önkormányzati képviselőjelöltjéről — az eddig a II. kerületben politizáló DK-s Kecskés Balázsról — kiderült, hogy Soproni családjához hasonlóan különös módon jutott budai ingatlanokhoz. A Gyurcsány-párt politikusának négy budai lakása is van. A Magyar Nemzetnek a terézvárosi közéletet jól ismerő forrása szerint Soproninak egyébként nem, vagy csak kevés beleszólása volt abba, hogy kik indulnak a kerületben az őszi önkormányzati választáson. Erről elsősorban a régi baloldal dönthetett.
Vágólapra másolva!

Soproni Tamás, az ellenzék – és a Momentum – terézvárosi polgármesterjelöltjének csapatában újabb önkormányzati képviselőjelölt hitelességét illetően vetődtek fel kérdések.

Kecskés Balázs – aki a Demokratikus Koalíció (DK) II. kerületi szervezetének elnöke, de várhatóan a VI. kerületben indul ősszel – a terézvárosi polgármester házához ment demonstrálni azt hangoztatva, hogy szerinte a fideszes Hassay Zsófia luxusingatlanban lakik.

Kecskés Balázs Forrás: MAGYAR NEMZET-FACEBOOK

Ugyanakkor

a Gyurcsány-párti politikus maga úgy rendelkezik négy budai ingatlannal is, hogy sem a jövedelme, sem pedig a megtakarításai alapján nincs rá fedezete.

Kecskés a II. kerületi önkormányzat honlapján fellelhető, 2015. január 24-én keltezett vagyonnyilatkozata szerint mindössze havi nyolcvanezer forint jövedelmet vett fel a cégeiből, és a legutóbbi nyilatkozata is csak bruttó 190 ezer forintról szól, más bevételt nem tüntetett fel.

Bár Kecskés Balázs a dokumentumok szerint harmincmillió forint megtakarítással is rendelkezik,

Pikáns adalék, hogy Kecskés egyik cégét, a BPH-Consultingot még 2003-ban közösen alapította azzal a Kummer Ákossal,

aki 2010-ben a Jobbik színeiben indult az önkormányzati választásokon, és azóta is több ügyben képviselte a párt vezetőit.

Kummer 2013-ig volt tagja a betéti társaságnak, Kecskés pedig máig sikerrel üzemelteti azt.

A közelmúltban arról számolt be az Origo a Magyar Nemzet információi alapján, hogy Soproni Tamás csapatában Gaár István személyében egy egykori III/III-as ügynök is található, valamint a hivatali visszaélés miatt elítélt szocialista, Hatvani Csaba.

Gaár Iván Forrás: MAGYAR NEMZET

Az Utólag.com szerint

Ugyancsak a konzervatív napilap értesülései szerint 1994-ben a Terézvárosban található két Bajnok utcai – 92, illetve 72 négyzetméteres – ingatlant

roppant kedvező áron vették meg Soproni szülei és az egyik nővére.

Soproni Tamás Forrás: Origo

Ráadásul az egyik ingatlan árát részletekben törleszthették,

A harmadik ingatlan 1995-ben került a család érdekeltségébe.

A politikus családja igencsak jól járt a nem mindennapi adásvételekkel, hiszen a három lakás jelenleg 200-220 millió forintot érhet.

Az ingatlanügyleteket még abszurdabbá teszi az a tény, hogy a lakások egy önkormányzati rendelet révén kerülhettek Soproniék tulajdonába.

A Magyar Nemzetnek a terézvárosi közéletet jól ismerő forrása szerint ezek után nem zárható ki, hogy a momentumos polgármesterjelölt nem magától válogatta össze ezeket az embereket, hanem az Andrássy úti ingatlanpanama ügyében érintett kerületi szocialisták nyomására állt össze a csapata.