Megszólalt Donáth László volt MSZP-s képviselő egyik áldozata

Lásd meg az embert! Demonstráció egy emberséges Magyarországért a Kossuth téren. 2016.09.30.Donáth László – Mit tehet az egyház?
Lásd meg az embert! Demonstráció egy emberséges Magyarországért a Kossuth téren. 2016.09.30.Donáth László – Mit tehet az egyház?
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo arról beszámolt, Donáth László evangélikus lelkész, volt szocialista politikus, aki 16 éven át volt az MSZP országgyűlési képviselője, a momentumos európai parlamenti képviselő Donáth Anna apja, szexuálisan zaklatta kollégáit a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban, ahol mindezek ellenére lelkészként még most is dolgozhat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt. A feljelentést a 2010 előtti balliberális világ meghatározó alakja ellen a szeretetház egyik gondozottjának hozzátartozója tette. Sajtóértesülések szerint a volt szocialista képviselő többször is szexuális ajánlatot tett, egy alkalommal fojtogatni kezdte, valamint megfogta a mellét és a nemi szervét az intézmény egyik, 30 év körüli takarítónőjének. Donáth egyik áldozata most nyilatkozott a 888.hu-nak. A 888.hu természetesen pontosan tudja, hogy ki a most nekik nyilatkozó áldozat, hogyan került kapcsolatba Donáthtal és minden más részleteket is. Az áldozat védelmében egyelőre a nevét érthetően nem közlik.
Vágólapra másolva!

Donáth László nem hajlandó érdemben reagálni az ellene folyó nyomozásra, a lánya - Anna - noha két hónappal ezelőtt még teljes mértékben elutasította a szexuális zaklatások minden válfaját, azonban most, amikor édesapja keveredett ilyen ügybe, mélyen hallgat.

A nyilvánosságra került szexuális zaklatási és kényszerítési botrány kapcsán megkereste a 888.hu szerkesztőségét Donáth László egyik áldozata,

aki több évig dolgozott az egykori politikussal egy intézményben.

Donáth László Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az áldozat segítségével, ahogy a 888.hu fogalmaz, kirajzolódni látszik Donáth profilja:

„Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? >>Jöjjön a tornaszobába, kedves!<< És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás, meg fenékpaskolás" - közölte a szexuálisan zaklatott nő.

És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében.

De senki nem lépett, féltek tőle

- fűzte hozzá.

Majd így folytatta az áldozat: Hát persze, hogy nem lehetett bizonyítani! A másik, amit tudni kell erről a férfiről, hogy nagyon sokan szerelmesek belé, 16 és 90 év között.

Mert, hogy egy ilyen karizmatikus személyiség, nagy orgánummal, meg ugye lelkész!

A nőknek a felét úgy megnyeri, hogy azok tényleg hullaszerelmesek lesznek belé, innentől kezdve pedig elhiszi, hogy minden nőnél van esélye és bepróbálkozik.

- közölte.

Különböző praktikákat kellett bevetni ellene. Általában ez a menekülés maradt, de volt, hogy nem használt, mert

alap volt, ha elment egy fiatal kolléga mellett, hogy rácsapott a fenekére. A többi lányt is pofátlanul elkapta, volt, akinek a mellét, a fenekét megfogdosta. Borzasztó volt

- mondta a nő.

A felesége sem válik, de tud mindent, őt már valószínűleg nem érdekli, teljesen mindegy már neki. De mivel a család az szent, ezért együtt vannak - tette hozzá.

Az egyházon belül is tudtak a dolgairól, de nem történt semmi. Erről egyébként az Origo is beszámolt.

– nyomatékosította az áldozat.

A többi kollégával is beszélgettünk, örülünk, hogy kiderült végre ez a dolog, bár nem hiszem, hogy történni fog valami. De attól félünk, hogy ő most ezt ki fogja hegyezni arra, hogy „Jaj, ezt most csak kitalálták ellene, mert az Anna a Momentumban van".

Többnyire fiatal lányokat molesztált. Na most huszonévesek voltunk. Főleg huszonegykét évesek is dolgoztak ott nagyon sokan és hát, amikor odamegy az erős tekintélyével, hogy

Hiába nem dolgozom már ott,

a mai napig tart tőle az ember

- vallotta be az áldozat.

Azt fogja felhasználni, hogy a nők fele beleegyezik ebbe a viszonyba, mert ugye szerelmes lesz. A Donáth-módszer, hogy megszerezzen egy nőt, az önbizalom-csökkentés módszere. Hát ő ezzel szokott indítani, hogy először odajön, ismerkedik, hogy „Jajj kedves, mióta dolgozik itt?„ – megismerkedik. Következő alkalommal jön: „Minden rendben van?„ – igen hogyne. Következő alkalom: „Jajj, látom meghízott egy kicsit. Valami probléma van? Nagyon karikás a szeme. Nagyon nem jól néz ki, ne hízzon el, olyan szép vékony nő volt" - fűzte hozzá.

Direkt ezeket sulykolja. És persze a negyedik alkalommal már ugye megtörik gyakorlatilag a stabil nő, és akkor, hát ugye... Persze rámozdul amúgy is az ilyen labilisabb nőkre.

Hát jó, mindenkinél bepróbálkozik, de kifejezetten a gyengébbekre úszik ezzel a technikával

- mesélte el az áldozat.

A másik meg, hogy biztos a nők féltékenyek egymásra és ezért jelentették őt fel.

A hatalmával visszaélő szocialista lelkész által megfélemlített nő szerint csak a menekülés lehetősége maradt meg Donáth László elől.

- zárta nyilatkozatát az áldozat.