Kovács Zoltán: Az új Európai Bizottság ne saját politikai irányvonalat vigyen

Vágólapra másolva!
Az elsődleges cél a következő három hónapban, az Európai Bizottság mandátumának lejártáig, hogy semlegesítse a kormány a leköszönő testület bevándorláspárti politikáját - jelentette ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: az új bizottságtól a magyar kormány azt várja, hogy ne legyen politikai testület.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán közlése szerint az Európai Bizottság új elnöke, Ursula von der Leyen megelőlegezett bizalmat kapott, mégpedig azt, hogy elődjétől eltérően valóban végrehajtja majd az Európai Tanács, vagyis az európai miniszterelnökök, valamint elnökök iránymutatását és nem saját politikai irányvonalat kíván vinni.

- közölte az államtitkár.

A magyar kormányfő és az Európai Bizottság új elnökének csütörtöki találkozójával kapcsolatban Kovács Zoltán egy őszinte találkozóra számít. A politikus kiemelte, a magyar kormány álláspontja ismert, és abból nem enged, ezért is folyamatos a politikai boszorkányüldözés. Úgy fogalmazott,

- mutatott rá.

Részei lettünk az amerikai kampánynak

Azzal kapcsolatban, hogy Nancy Goodman Brinker korábbi budapesti amerikai nagykövet kétes hírűnek nevezte Magyarországot, az amerikai Demokrata Párt részéről pedig többször is érkezik bírálat, Kovács Zoltán elmondta, a 2020 amerikai elnökválasztási év, és úgy tűnik, hogy hazánk nem fogja tudni magát függetleníteni az Egyesült Államok belpolitikai küzdelmeitől, különösképpen azért, mert

Az államtitkár közlése szerint a magyar kormány az elmúlt években bebizonyította, hogy minden szinten és fórumon partnere és szövetségese az Egyesült Államoknak.

Nem szeretnénk olyan vitákban részt venni, amelyekben egy felesleges ideológiai máz jelenik meg – húzta alá Kovács Zoltán, s emlékeztetett, az Obama-adminisztráció alatt állították fel azokat a kritériumokat, amely megmérgezték a magyar-amerikai, az amerikai magyar kapcsolatokat, ugyanakkor a Trump-adminisztrációval sikerült új fejezetet nyitni.