Késsel támadt a mentősökre egy kecskeméti férfi

Vágólapra másolva!
A 66 éves férfi a mentőautóban vette elő a bicskáját, amivel rátámadt egy ápolóra. A mentősök a rabszállítóktól kértek segítséget, majd az egyik börtönőr lefegyverezte a támadót. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a férfi ellen.
Vágólapra másolva!

Azért riasztották a mentőket Kecskeméten március 13-án, mert az egyik utcában egy férfi elesett a biciklijével és vérzett a feje. A 66 éves férfit bevitték a kórházba, ahonnan tovább kellett vinni a pszichiátriára. Miután elindultak, a részeg biciklis megkérdezte az ápolótól, hova viszik, mire az elmondta neki, hogy pszichiátriára.

A férfi ideges lett, a kabátja zsebéből elővett egy bicskát, és elvágta a biztonsági övét. Ezek után az ápoló felé szúrt, közben azt mondta, hogy „akkor sem visztek be".

Az ápoló el tudott lépni a szúrás elől.

A sofőr még a kórház területén megállt a mentőautóval, az ápoló pedig kiugrott a kocsiból. A férfi tovább hadonászott a késsel az ápoló és a sofőr felé, akik többször is arra kérték, hogy tegye le a kést. Ekkor a sofőr észrevett egy rabszállító autót és segítséget kért a börtönőröktől. Az egyikük odament a mentőautóhoz, és azt mondta a támadónak, tegye le a bicskáját, majd fellépett az autóba. A támadó őt is le akarta szúrni, de a börtönőr hátra lépett, ezzel kikerülte a szúrást.

Végül gázspray-vel és gumibottal tudta a börtönőr lefegyverezni a részeg férfit, akit bevittek a pszichiátriára.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy és támogatója elleni erőszakkal vádolja a 66 éves férfit. Javasolják a börtönbüntetését és azt is, hogy tiltsák el a közügyek intésétől, valamint kobozzák el tőle a bicskáját. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróságon döntenek majd.