Harmadik alkalommal tartottak jótékonysági strandolást a Balatonnál

Vágólapra másolva!
Harmadik alkalommal tartották meg a Jótékonysági strandolás a Balatonnál elnevezésű rendezvényt, ezúttal Balatonlellén. Az erzsébetvárosi Fidesz és Fidelitas által szervezett programnak az volt a legfőbb célkitűzése, hogy idén is örömöt tudjon okozni a hátrányos helyzetű családoknak. Bajkai István a rendezvény fővédnöke portálunkak elmondta, felajánlásával szeretett volna hozzájárulni a Családok Átmeneti Otthonának lakóinak nyári örömeihez.
Vágólapra másolva!

A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is a Családok Átmeneti Otthona lakói, családjai tölthettek egy felhőtlen napot a magyar tengernél. A gyülekező reggel nyolc órakor volt a Dob utca és az Erzsébet körút sarkán, hogy aztán a részvevők busszal, autókkal célba vegyék a Napfény strandot. Mi mással kezdődhetett volna a program, mint strandolással, jó hír, hogy ebben az időjárás is teljes mértékben partner volt. Miután a családok kipancsolták magukat, következett az ebéd, ahol húsleves, rántott szelet, és hasábburgonya volt a menü. Ezután a Családok Átmeneti Otthonának lakói fagyiztak, persze csak akkor, amikor éppen nem a Balatonban hűtötték le magukat. A családi nap egy közös vacsorával zárult, a balatoni fogadók elkerülhetetlen étele, a lángos került az asztalra.

A program fővédnöke, és arca Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, az erzsébetvárosi Fidesz elnöke volt, aki az Origo megkeresésére elmondta, hogy az esemény annyiban kerületi, hogy a Családok Átmeneti Otthona Erzsébetvárosban található, annyiban pedig egyéni, hogy az ő személyes felajánlása volt.

- tette hozá Bajkai István, aki kiemelte, hogy összesen 47-en érkeztek a Balatonra, ami 8 családot jelent. A honatya azt is elárulta, nem maradt ki a programból a vízipisztolyozás, a labdázás sem, és egy-két jégkrém, palacsinta is lecsúszott a nap folyamán, amit főleg a kisebbek értékeltek. A politikus megdicsérte a büfét, szerinte finoman főztek itt, és egy gyerekkori élményt is megosztott portálunkkal, miszerint kisebb korában kifejezetten szerette a palancsintát.

Nagy volt az érdeklődés az esemény iránt: Bajkai István a TV2-nek nyilatkozik. Forrás: Jacsó Szixtin

Nagy siker volt a fiatalok körében a rendezvény Forrás: Jacsó Szixtin

Virágh Előd, a rendezvény egyik szervezője Forrás: Jacsó Szixtin

A legkisebbek is megtalálták a számításaikat Forrás: Jacsó Szixtin