Bajkai: Tusványoson a gondolatok szabad áramlása biztosított

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte a harmincadik Bálványosi Nyári Szabadegyetemet, de szóba került még a ma megnyíló Maccabi Európa Játékok is.
Vágólapra másolva!

A harmincadik alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetemről azt mondta el a politikus, hogy nagyon jól sikerült rendezvény volt, amiben az is különleges, hogy egyszerre szabadegyetem és egyszerre egy kulturális fesztivál is. Sok fiatal fordult meg a fesztiválon, az előadásokon és természetesen az esti koncerteken is. Bajkai István szerint azért is jó volt ez az esemény, mert itt azok is megfordulnak, akiknek egyébként a nézetei eltérnek a Fideszétől, példaként hozta fel Schiffer Andrást, az LMP volt társelnökét, aki egy színvonalas vitán vett részt Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel, azaz elmondható, Tusványoson a gondolatok szabad áramlása biztosított.

Persze az is igaz, hogy a különböző panelbeszélgetéseken kormánypárti politikusok, gondolkodók voltak többen, de ettől a képviselő szerint egyáltalán nem volt belterjes az egész, de az nem tagadható, Tusványos alapirányzata a kereszténydemokrácia. Olyan kérdésekben, mint a nemzet megmaradása, az ország, Budapest fejlődése, a társadalom gondjai, tudtak őszintén beszélgetni, beszélni az előadók. Ugyanakkor az is fon tos volt – tette hozzá Bajkai István, hogy a Tuisványoson megjelent kiemelt kormányzati szereplőknek, minisztereknek a hallgatóság, a megjelent fiatalok közvetlenül tehessenek fel kérdéseket, például az európai és a magyar gazdaság állapotáról, azaz nem egyoldalú kinyilatkoztatások hangzottak el, hanem valódi párbeszéd, valódi kérdezz-felelek program folyt.

A politikus beszélt arról is, hogy idén is, mint eddig minden alkalommal, a legtöbben a miniszterelnök beszédét hallgatták végig, aki az előadása után a neki írásban feltett kérdésekre is válaszolt. Bajkai István hozzátette, voltak köztük erős kérdések is, mint a külhoni magyarság összefogása, a magyar pártok rivalizálása kapcsán.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.